Concediu bugetar amanat

Concediu bugetar amanat

0 182

Politicienii romani se joaca “de-a v-ati ascunselea” cu bugetarii. Astfel, concediul fara plata al bugetarilor se amana din nou. Desi masura trebuia sa intre in vigoare de la 1 octombrie, legea nu poate fi aplicata intrucat a fost contestata la Curtea Constitutionala de PNL. Situatia este inca departe de a se rezolva, abia in jurul datei de 8 octombrie, magistratii urmand a da un verdict. Astfel, daca legea va fi declarata constitutionala, si restructurarea agentiilor guvernamentale va demara cu intarziere.
Iata datele problemei: bugetarii ar fi trebuit sa intre in concediu fara plata zece zile din luna septembrie, dar legea nu a fost gata. Astfel, termenul a fost amanat pentru 1 octombrie. Problema parlamentarilor este ca liberalii au contestat masura la Curtea Constitutionala si, astfel, vor mai trece cel putin inca doua saptamani pana judecatorii se vor pronunta in privinta legalitatii proiectului.
Din aceasta cauza s-au creat si alte probleme: restructurarea agentiilor guvernamentale va fi amanata si ea. In urma procesului de restructurare 8.000 de persoane vor ramane somere.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.