Comisia de ancheta in cazul Ridzi

Comisia de ancheta in cazul Ridzi

0 154

Liderii grupurilor parlamentare au stabilit, ieri, in plenul Camerei Deputatilor, componenta Comisiei de ancheta in cazul ministrului Tineretului, Monica Iacob Ridzi, comisie care va avea 15 membri, si nu noua, ca pana acum.
Din Comisia de ancheta vor face parte deputatii:
– PSD: Cristian Dumitrescu, Anghel Stanciu, Doina Burcu, Dan Ioan Florea si Nicolae Banicioiu.
– PD-L: Gelu Visan, Dan Radu Zatreanu, Cristian Petrescu, Marius Sorin Gondor si Sever Voinescu.
– PNL: Alina Gorghiu, Gratiela Gavrilescu si Bogdan Olteanu.
– UDMR va fi reprezentat de Lakatos Peter.
Din partea grupului minoritatilor nationale, altele decat cea maghiara (asta se stie, e mai cu motz!), Varujan Pambuccian a anuntat ca inca nu s-a stabilit persoana care sa faca parte din comisie, urmand ca tot ieri, dupa incheierea sedintei de grup, sa fie nominalizata persoana in cauza.
Deputatii au decis, prin vot, la propunerea social-democratei Aura Vasile, modificarea proiectului de infiintare a Comisiei de Ancheta, astfel incat aceasta sa cuprinda 15 membri, impartiti conform algoritmului politic, si nu noua membri, cum era stipulat in proiect.

Dupa cate se pare si privind alcatuirea prezentelor culorilor politice din comisie, madam Ridzi o s-o cam dea in bara, fiind exclusa din lot si indrumata spre coltul de meditatie indelunga din vestiar. Caci nu vad ca, in acest caz si tinand cont de evolutia coalitiei, mai ales in ultima vreme, pesedistii sa nu fie in ton cu penelistii si cu reprezentantul UDMR, la care s-ar putea adauga si cel al celorlalte minoritati. Nu ar fi doar un act de politica a momentului, ci si al bunului simt si al logicii.
Dar chiar si fara aceasta ultima voce se poate aduna 5 + 3 + 1, care depaseste adunarea cu 5 + 0 + 0 + (eventual) 1.
Oare o sa avem placerea sa-l vedem pe Traian Basescu aruncand cu prastia chiftele peste gardul puscariei spre celula detinutei Monica Iacob Ridzi? Ar fi tare schema, asa chior cum este presedintele!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.