Codul Fiscal – inca o modificare!

Codul Fiscal – inca o modificare!

0 215

Guvernul a aprobat joi modificarea Codului Fiscal, care prevede alinierea accizelor la directivele Uniunii Europene, introducerea declaratiei unice, a impozitarii de 3% pe veniturile microintreprinderilor, precum si introducerea impozitarii veniturilor nedeclarate de natura necunoscuta ale persoanelor fizice.
Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, la finalul sedintei de guvern, ca din 2011 microintreprinderile vor putea opta pentru sistemul de impozitare de 3% din veniturile obtinute, ca alternativa la impozitarea cu 16% a profitului.

Pentru a putea opta pentru acest sistem, o firma trebuie sa aiba intre unu si noua salariati si o cifra de afaceri de cel mult 100.000 de euro in anul anterior, a precizat Ialomitianu. El a adaugat ca nu vor putea opta pentru acest sistem microintreprinderile care obtin venituri din activitati bancare, asigurari, jocuri de noroc, precum si din consultanta si management. Impactul bugetar in cazul ca toate microintreoprinderile ar opta pentru acest sistem ar fi unul pozitiv, de circa 100 milioane lei. O alta modificare importanta a Codului Fiscal, a spus Ialomitianu, este impozitarea veniturilor nedeclarate ale persoanelor fizice, a caror natura nu poate fi cunoscuta in momentul controlului Fiscului.

Aceste venituri vor fi estimate prin metode indirecte, prin metoda cheltuielilor efective si metoda fluxurilor financiare. Vor fi verificate persoanele cu venituri foarte mari, urmarindu-se elementele de crestere a averilor, cheltuielile efectuate in raport cu veniturile declarate. Fiscul va impozita cu 16% diferenta dintre cheltuielile efective ale acelei persoane si veniturile declarate, doar daca aceasta diferenta este mai mare de 10% fata de ce s-a declarat sau este mai mare de 50.000 de lei, a precizat oficialul MFP.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.