Cod portocaliu in sudl tarii, vreme rece cu zapada si viscol!

Cod portocaliu in sudl tarii, vreme rece cu zapada si viscol!

0 90
Vremea va fi rece pentru aceasta data, chiar deosebit de rece in regiunile extracarpatice. Cerul va fi mai mult acoperit, iar aria precipitatiilor se va extinde incepand din vest si sud-vest si va cuprinde noaptea toate zonele, potrivit prognozei publicate de Mediafax.
In Banat, Crisana, sudul Olteniei si al Munteniei, precum si in Dobrogea vor fi mai ales ploi. In Maramures si Transilvania vor fi precipitatii mixte, iar in restul teritoriului vor predomina ninsorile.
La munte va ninge. Izolat cantitatile de apa vor fi insemnate in sud-vest si in Carpatii Meridionali. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in sudul tarii si la munte, cu viteze mai mari in Banat si pe creste.
Temperaturile maxime, in crestere fata de ziua precedenta in regiunile intracarpatice, vor fi cuprinse intre -4 si 8 grade, iar cele minime se vor situa, in general, intre -8 si 2 grade.
 
 
Ninsorile ÅŸi viscolul revin de luni în sudul ţării
Meteorologii au emis avertizări de cod galben de ninsori ÅŸi viscol începând de luni, ora 20.00, ÅŸi
AdministraÅ£ia NaÅ£ională de Meteorologie a emis luni dimineaţă o avertizare cod galben de precipitaÅ£ii, ninsoare ÅŸi viscol pentru Muntenia, munÅ£ii Banatului ÅŸi CarpaÅ£ii Meridionali, începând de luni, ora 20.00, ÅŸi o alta cod portocaliu pentru judeÅ£ele Vâlcea, ArgeÅŸ, DâmboviÅ£a, Prahova, Buzău, Ilfov, nordul judeÅ£elor Olt, Teleorman ÅŸi Giurgiu ÅŸi municipiul BucureÅŸti, începând de marÅ£i, ora 4.00.
Astfel, de luni, ora 20.00, până marÅ£i, ora 4.00, în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei ÅŸi zona MunÅ£ilor Banatului ÅŸi a CarpaÅ£ilor Meridionali vor fi precipitaÅ£ii, predominant sub formă de ninsoare, ce vor cumula local 20 l/mp.
Vântul va avea intensificări de peste 55-60 km/h, viscolind ninsoarea.
MarÅ£i, de la ora 4.00 până la 14.00, va intra în vigoare o altă avertizare Cod Galben pentru jumătatea de sud a ţării, unde va ninge, iar vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea. În Lunca Dunării vor fi precipitaÅ£ii mixte ÅŸi se va forma polei.
 
În acelaÅŸi interval, judeÅ£ele Vâlcea, ArgeÅŸ, DâmboviÅ£a, Prahova, Buzău, Ilfov, nordul judeÅ£elor Olt, Teleorman ÅŸi Giurgiu ÅŸi municipiul BucureÅŸti se vor afla sub Cod Portocaliu.
În aceste zone va ninge local abundent, viteza vântului va depăşi la rafală 70 km/h, iar zăpada va fi puternic viscolită ÅŸi troienită.
                     
Riscul de avalanÅŸe în Masivul FăgăraÅŸ, partea sudică din ArgeÅŸ a crescut la gradul 4 din 5.
În urma ninsorilor ÅŸi a vântului puternic din ultimele 48 de ore, stratul de zăpadă la Cota 2000 pe Transfăgărăşan este de 253 de centimetri, pe alocuri însă, datorită viscolului, poate fi ÅŸi mai mare. vând în vedere datele despre starea zăpezii, toate traseele montane din judeÅ£ul ArgeÅŸ – în special cele cu ieÅŸire în golul alpin – sunt închise. fatul celor de la Salvamont ArgeÅŸ pentru cei care îÅŸi vor petrece sejurul în zona montană argeÅŸeană este aceala de a nu încerca să urce pe traseele închise ÅŸi să ceară informaÅ£ii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul National Salvamont, formând SALVAMONT, transmite corespondentul RRA, Constantin Pasol.
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.