CNSAS reverifică dacă Augustin Lazar a făcut poliție politică

CNSAS reverifică dacă Augustin Lazar a făcut poliție politică

0 84

Procurorul general Augustin Lazar nu mai are scapare!
Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a decis joi, 4 aprilie 2019, reverificarea lui Augustin Lazar pentru a stabili daca acesta a avut colaborari cu fosta Securitate, daca a fost colaborator al regimului comunist si daca a facut politie politica in calitatea sa de fost presedinte al Comisiei de liberari conditionate a Penitenciarului Aiud, unde solutiona cererile detinutilor politici, inclusiv a dizidetului anticomunist Iulius Filip.

De altfel, reverificarea lui Augustin Lazar are loc dupa ce Lumea Justitiei a dezvaluit ca actualul procuror general al Romaniei a ocupat in perioada 1985-1986 functia de presedinte al Comisiei de liberari conditionate a Penitenciarului Aiud, calitate in care a respins, de doua ori, cererile de eliberare din inchisoare formulate de dizidentul Iulius Filip, pe motiv ca „nu a dat dovezi temeinice de indreptare” si „a purtat discutii dusmanoase impotriva RSR”.


„Cum era de asteptat, cazul disidentului Iulius Filip nu este singular. In mod constant, actualul procuror general Augustin Lazar a actionat in anii ’80 in calitate de colaborator al tortionarilor, el insusi dovedindu-se un tortionar” scria cunoscutul publicist Sorin Roșca Stănescu.
Săptămâna trecută a iesit la iveala cazul altui detinut politic, Ioan Muntean, condamnat la opt ani de inchisoare pentru „propaganda dusmanoasa” incarcerat la Aiud. Și în acest caz, Augustin Lazar, în calitate de procuror, care coordona Comisia de eliberări condiționate de Penitenciar, a blocat ieșirea lui Ioan Muntean din îmchisoare.
Din evoluția evenimentelor un lucru este cât se poate de clar procurorul Augustin Lazăr a mințit. În mod intenționat a omis elemente importante din biografia sa, legate de activitatea din lagărul de exterminare de la Aiud.

Sursa: luju.ro
Sursa: facebook

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.