Cluj – Napoca: Companiile low-cost arabe fac angajari

Cluj – Napoca: Companiile low-cost arabe fac angajari

0 101

Peste 100 de tinere au participat, ieri, la Cluj-Napoca la faza finala a selectiei pentru un post de insotitoare de bord la Bahrein Air, companie aeriana de top low-cost care opereaza in Orientul Mijlociu.
Potrivit directorului Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj, Daniel Don, tinerele au fost selectate din baza de date creata la finalul lunii trecute de catre Agentie la cererea unui consortiu format din operatorii de zbor din tarile arabe, care si-au anuntat intentia de a selecta pana la finalul anului, circa 3.500 de persoane pentru diverse posturi, de la insotitoare de bord la operatori de zbor, bucatari, piloti sau chiar manageri.
Salariul miunim va fi de 1.600 de euro, iar fetele se angajeaza la minimum doi ani de contract, perioada in care nu au voie sa se ingrase sau sa aiba copii
La acest salariu minim se vor adauga orele suplimentare platite. Potrivit directorului AJOFM Cluj, „accesul la selectie a fost gratuit, insa, de la momentul in care companiile incheie un contract cu candidatii, pot aparea taxe sau comsioane specifice politicii companiilor. Acestea le sunt insa comunicate anterior, astfel incat la semnare angajatii si le asuma”.
In ceea ce priveste obligatiile asumate prin contract, durata minima este de doi ani, timp in care tinerele au dreptul sa se casatoreasca, dar nu au voie sa ramana insarcinate. Daca se imbolnavesc pe durata constractului sau nu isi mai pot face treaba, compania le poate muta pe alte tipuri de joburi, la sol, potrivit managerului de resurse umane al comapniei, Ahmed Albanna.
„Pentru mine e un vis, de a vedea lumea si ce pot eu face” a declarat Alina Comanici, una dintre tinerele care a trecut de proba fizica si cea de limba straina.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.