Clubul Olimpic Brașov a împlinit 30 ani

Clubul Olimpic Brașov a împlinit 30 ani

0 118

Înființat la data de 9 Mai 1990, la inițiativa unor personalități de seamă ale sportului brașovean, printre care : Dumitru Popescu Colibași, Mihai Bâră, Dumitru Furnică, Dan Vintilă, Teodor Verdeș,Virgil Ludu, Dincă Alexandru, Petre Dumitrescu, Clubul Olimpic Brașov a fost o premieră națională, unicat în domeniu, cu activități de rezonanță pe plan sportiv și ideatic, având ca principală misiune implementarea valorilor sportive și a filozofiei olimpismului în principii de viață, aducerea lor în realitatea zilei de astăzi.

De-a lungul celor 30 de ani, Clubul Olimpic s-a implicat în organizarea a numeroase activități, dintre care : work-shopuri; emisiuni radio și TV, acțiuni de promovare a olimpismului în școli, analize pe ramuri de sport, reamenajarea Muzeul Sportului Transilvănean, expoziții itinerante, prezentare a personalităților sportive, prezentare de cărți sportive; festivități omagiale și in memoriam, simpozioane, comunicări științifice, activităţi sportive, crosuri, ștafete, triatlon sau diverse concursuri școlare.  Așa cum declara d-nul Teodor Verdeș, președinte al Clubului Olimpic în perioada 1998-2016, ,,membrii Clubului Olimpic Brașov s-au implicat în tot ce au făcut, s-au dăruit cu entuziasm și sinceritate și au crezut în cauza pe care au promovat-o”.

,,În perioada de grea încercare prin care trecem, ne propunem să ajutăm la redimensionarea rolului educativ al Olimpismului, prin formarea de abilități de autonomie, de prevedere a schimbării și adaptare la noile realități și transformări socio–economice, prin adoptarea unor programe eficiente, care să neînvețe cum să ne apărăm pe noi și comunitatea noastră de pericolele care ne ameninţă. Ne dorim să ne implicăm activ în campanii de respectare a sănătății, securității și inetereselor sportivilor, a mediului înconjurător, dar să luptăm și pentru păstrarea principiului stabilității, continuității și universalității Jocurilor Olimpice. La ceas aniversar, dorim să ne reînnoim angajamentul în favoarea promovării valorilor culturale, etice şi educative olimpice, a unui stil de viață sănătos, prin mijlocirea sportului practicat, a unei atitudini pașnice, demne, cu integritate, respect și fair-play. În final doresc multă sănătate și putere de muncă membrilor și prietenilor clubului, și să urez un sincer La Mulți Ani Clubul Olimpic Brașov!”, a spus prof.dr. Carmen Gugu-Gramatopol, președinte Clubul Olimpic Brașov.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.