Clasificarea spitalelor, in dezbatere publica!

Clasificarea spitalelor, in dezbatere publica!

0 75

Criteriile de clasificare a spitalelor, in dezbatere publica
Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a aprobat luni punerea in dezbatere publica, pe site-ul ministerului, la adresa www.ms.ro, a proiectului de ordin privind aprobarea criteriilor de clasificare a spitalelor in functie de competenta. „Aveam nevoie in Sanatate de un sistem de clasificare mult mai simplu a spitalelor, care sa delimiteze clar atributiile si competentele acestora. Astazi avem mai multe criterii dupa care clasificam un spital, iar competentele in cele mai multe cazuri se intrepatrund. Noul sistem de clasificare ajuta la stabilirea unor proceduri clare de directionare a pacientilor in sistem, posibilitatea realizarii unei strategii de dezvolare a spitalelor in ceea ce priveste dotarile cu echipamente, dar si de finantare a acestor unitati”, sustine ministrul, intr-un comunicat remis luni.
Conform proiectului de act normativ, spitalele se vor clasifica pe 5 categorii, in functie de competente, dupa cum urmeaza: categoria I – nivel de competenta foarte inalt; categoria II – nivel de competenta inalt; categoria III – nivel de competenta mediu; categoria IV – nivel de competenta bazal; categoria V – nivel de competenta limitat.
Clasificarea spitalelor de urgenta va fi realizata in continuare din punctul de vedere al competentelor, resurselor materiale si umane si al capacitatii de a asigura asistenta medicala de urgenta si ingrijirile medicale definitive pacientilor aflati in stare critica, conform prevederilor Ordinului ministrului sanatatii publice nr. 1.764 din 22 decembrie 2006.
Criteriile care vor sta la baza clasificarii spitalelor, in functie de competente, vor fi legate de structura organizatorica a spitalului aprobata in conditiile legii, tipul serviciilor medicale furnizate, personalul de specialitate medico-sanitar incadrat la nivelul spitalului, continuitatea asistentei medicale si dotarea cu echipamente si aparatura medicala.
Clasificarea spitalelor in functie de competenta se va face incepand cu sfarsitul lunii octombrie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.