Clasa politica Brasoveana (I)Incursiune in preistoria PD. Azi – Traianosaurus Rex

Clasa politica Brasoveana (I)
Incursiune in preistoria PD. Azi – Traianosaurus Rex

0 175


Asa cum este interpretata de catre protagonistii ei, perioada postreferendum, declansata imediat dupa reconfirmarea prin vot popular a lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei, are un inteles extrem de ingust. Nu numai membrii de partid, pana la ultimul posesor de carnet cu cotizatia platita la zi, dar si cetatenii fara vreo afiliere politica sunt santajati mediatic sa accepte varianta PD de interpretare a vietii politice si publice. Din care nu stii ce sa remarci mai intai: simplitatea sau impertinenta?.


Pentru ca artizanii doctrinei PD au facut din referendum evenimentul cheie al vietii politice, pe care indraznesc sa-l compare fara complexe cu Diluviul, in istoria geologica, sau cu Anul Zero in cea crestina. Existenta se imparte, dupa strategii pedisti, in doua mari felii, scindate de plebiscitul din 19 mai: inainte si dupa Referendum. Totul are sens doar daca se potriveste grilei cu pre si post, pe care Emil Boc si stabimea PD o aplica cu nonsalanta peste realitate, asa cum ar face o comisie exigenta de corectura cu lucrarile unor elevi nescoliti.


Macar daca maculatura de corectat erau tezele din aprilie. Au fost doar spezele din mai, insumand un mizilic de 18 milioane de euro, aruncate in urne pentru a pune capat suspendarii presedintelui de catre Parlament – am crezut noi – si pentru autorizarea aceluiasi presedinte sa debarce oligarhii si slugile lor din toate posturile pe care le ocupa in Romania – inca mai crede Emil Boc.


Asta face, bineinteles, din Traian Basescu, daca nu singurul dinozaur care a supravietuit cataclismului inundatiilor planetare, macar un Mesia, anuntat de vechiul testament fesenist si confirmat de noul legamant din 19 mai 2007. Cand poporul a zis un simplu DA (75%) sau NU (restul) iar Basescu si Boc inca n-au terminat de citit toate interpretarile abuzive la exprimarea laconica a populatiei.


Amandoua presupunerile (Potopul si Venirea pe lume a lui Traian) sunt gresite. Traian Basescu, desi are toate sansele sa fie inregistrat la muzeul politic drept Traianosaurus Rex, nu este nici pe departe singurul saurian care a supravietuit revarsarii apelor. E plina politica de dinozauri netrimisi in grotele lor de nici o lege a lustratiei. Infruntarea finala din noiembrie 2004 intre Basescu si Nastase nu era doar competitia intre doi pretendenti la functia de presedinte al Romaniei. Ci un dialog intre doua reptile solzoase, iesite sa se incalzeasca la soarele alegerilor, din care una – Traian – avusese revelatia demagogica dar bine regizata (care i-a adus in final votul popular) ca locul niciunuia nu este acolo.


Nici versiunea cu Mesia nu sta in picioare. In ciuda aluziilor biblice cu care este impanat discursul liderului PD, Emil Boc. Care stie cate ceva din Biblie, dar e repetent rau de loc la cronologie. Faptele sunt amestecate rau in lectura micutului si guresului amplificator al gandurilor lui Traian Basescu. Cu atata confuzie in bagajul religios la purtator, Boc n-ar trece nici testul de catehism elementar la scoala primara. Cuviosul Boc crede (si nu cerceteaza) in intruparea lui Basescu de la referendum, dar situeaza evenimentul miraculos al despartirii apelor (in politica romaneasca) dupa o luna, cu ocazia motiunii de cenzura a PD, respinsa recent de Parlament. Orice popa de tara l-ar trimite inapoi la carte.


Dar credintele religioase ale lui Emil Boc sunt mai putin importante. Ceea ce conteaza este ca emanatia referendumului, dl. Traian Basescu, nu este deloc chiar atat de proaspat (si virgin) in politica pe cat doresc partizanii sai sa ni-l prezinte. Cariera politica a lui Basescu incepe odata cu primele inchegari feseniste ale sentimentului politic postdecembrist si a continuat neintrerupt in diverse paliere ale esafodajului politic. A iesit la vedere cu ocazia primului mandat de primar al Capitalei; a ramas la lumina dupa castigarea celui de-al doilea, in 2004. Anul cand intra definitiv sub spotul reflectoarelor, cu ocazia victoriei in fata arogantului baron Nastase la prezidentialele din acel noiembrie.


Intentionam, in cateva episoade, sa schitam parcursul PD la Brasov. Inainte de a trece in revista figurile cele mai vizibile din lotul pedist local, era normal sa dam intaietate liderului suprem care este Traian Basescu. De la el se revendica mai toate carierele construite in interiorul ideologiei pediste. Cine este ea si cu se mananca (pentru ca se mananca – Boc o serveste rece la toate mesele si isi permite mici retusuri, dupa capriciile meniului zilei) in episodul urmator.


Vifor Rotar


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.