Clasa a IX-a – la liceu, clasa 0 intre scoala si gradinita

Clasa a IX-a – la liceu, clasa 0 intre scoala si gradinita

0 90
Clasa a IX-a va ramane la liceu, fara a mai fi transferata la gimnaziu, asa cum prevede actuala Lege a Educatiei. Daca ar fi mutata la scolile generale, am avea cu 25% mai putine spatii in licee, iar in gimnaziu am avea o supraaglomerare, considera ministrul  Educatiei Remus Pricopie.
Prin mai multe amendamente aduse la Ordonanta emisa de Guvern in luna decembrie, Ministerul Educatiei a adus, marti, mai multe modificari ale cadrului legal, printre care figureaza eliminarea evaluarii transdisciplinare la clasa a VIII-a si a termenului pentru studii superioare impus invatatorilor si educatorilor.
Cadrele didactice vor iesi „pe teren” in aceasta perioada pentru a afla numarul copiilor care vor merge la scoala din toamna iar inscrierile se vor face dupa o metodologie care va fi gata pana la 31 martie. Ministerul Educatiei a anuntat oficial ca micutii care pana la 1 septembrie vor avea sub 6 ani vor merge la gradinita.
Cei intre 6 si 7 ani vor merge la clasa pregatitoare, iar cei de peste 7 ani vor fi „boboci” de clasa intai. Ca o exceptie in acest an, vor fi inscrisi in clasa intai si copiii care au peste 7 ani, dar nu au parcurs grupa sau clasa pregatitoare. Parintii vor putea sa depuna dosarul de inscriere la scoala de resedinta sau in alta scoala, in functie de numarul de locuri.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.