CJ Brasov si BOR au facut un parteneriat pentru ajutarea saracilor

CJ Brasov si BOR au facut un parteneriat pentru ajutarea saracilor

0 54

Consiliul Judetean Brasov, Mitropolia Ardealului si Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov (ADDJB) au incheiat ieri un parteneriat pentru derularea „Solidaritatea Brasoveana”, o retea menita a ajuta persoanele aflate in dificultate din intreg judetul. Parteneriatul a fost aprobat ieri de toti consilierii judeteni. Pentru infiintarea acestui centru va fi alocata, din bugetul judetean pe anul 2011, suma de 200.000 de lei. Apoi, in fiecare luna, Consiliul Judetean va mai aloca suma de 74.000 de lei pentru functionarea programului. Reteaua de solidaritate sociala va fi data spre administrare Agentiei de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov. Va fi creat si un portal pentru a fi facute publice actiunile ce vor fi derulate, iar pentru a se afla de acest program vor fi tiparite 20.000 de brosuri si 3.000 de afise. Prin aceasta retea vor fi ajutorate, conform estimarilor, 24.000 de persoane pe an, dar totodata vor fi create si 21 de locuri de munca.
Directorul ADDJB, Mihai Pascu, spune ca va fi editata brosura „Solidaritatea Brasoveana” unde va fi publicata „Lista filantropilor”, adica numele celor care au donat bani sau bunuri, daca acestia doresc acest lucru. „Toate achizitiile implementarii si functionarii proiectului se vor face cu respectarea legislatiei in vigoare”, a spus Mihai Pascu.
La semnarea acordului a participat si Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza. Acesta le-a vorbit consilierilor, spunand ca apreciaza initiativa Consiliului Judetean de a ajuta in aceste vremuri oamenii aflati in nevoie. „Dragostea de a lasa sa vina bani unde este absoluta nevoie reprezinta un act prin care faceti un transfer la «Banca Cerului». Am mai incercat astfel de programe la nivel local. Noi avem obligatia morala de
a-i ingriji pe cei bolnavi, voi, consilierii aveti obligatia legala de a lua cele mai bune decizii. La aceste centre, brasovenii pot aduce lucruri utile, care le prisosesc. Sa le fie drag ca au facut acel dar, nu ca au scapat de un lucru, de aceea si deviza campaniei este: «Ceea ce mie imi prisoseste, unui frate de-al meu ii lipseste»”, le-a spus IPS Laurentiu Streza consilierilor judeteni. Si presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, a subliniat importanta crearii acestei retele de solidaritate, spunand ca parteneriatul cu biserica da caracterul de seriozitate al intregului demers. „Trebuie sa fim solidari cu oamenii, mai ales in conditiile in care institutiile statului nu au alocat suficiente fonduri, pentru ajutorul persoanelor aflate in dificultate. Am ales acest parteneriat, pentru ca Biserica Ortodoxa este o institutie apolitica si este implicata in foarte multe proiecte caritabile”, a argumentat Cancescu.

Centre la: Brasov, Fagaras, Victoria, Rupea, Sacele si Rasnov
Aceasta retea de solidaritate sociala reprezinta un lant de puncte in care se pot colecta donatii de la oricine doreste sa-si ajute semenii aflati in dificultate. Vor exista sase puncte de colectare, in localitatile Brasov, Fagaras, Victoria, Rupea, Sacele si Rasnov. preotii vor colecta aceste donatii, in fiecare parohie, si tot ei vor identifica persoanele care au mare nevoie de obiectele ce vor fi donate. Este vorba de persoane care, din motive obiective, se afla in dificultate si in imposibilitatea de a obtine veniturile necesare subzistentei, copiii aflati in situatia de abandon scolar din cauza lipsurilor materiale si financiare si persoanele varstnice in dificultate, care nu au rude apartinatoare.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.