CJ Brasov: Referendum pentru legalizarea PROSTITUTIEI anulat

CJ Brasov: Referendum pentru legalizarea PROSTITUTIEI anulat

0 54

A face referendum este deja o moda printre politicienii si edilii nostri care vor sa arate ca traim intr-o adevarata democratie. Doar aici puterea poporului isi face simtita prezenta prin acel „vox populi” exercitat prin referendum.
Pe plan local, referendumul programat de Consiliul Judetean Brasov pentru data de 6 decembrie, ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, nu va mai avea loc, a declarat ieri, presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, transmite corespondentul NewsIn.
Desfasurarea acestuia nu este posibila deoarece nu au fost obtinute aprobarile necesare de la Ministerul Administratiei si Internelor.
Legea prevede ca orice referendum local trebuie sa aiba girul MAI, acesta trebuind sa fie obtinut cu minimum 20 de zile inaintea desfasurarii scrutinului.
„Ca sa putem face referendumul asa cum ne-am propus, ar fi trebuit sa primim un raspuns de la minister cu 20 de zile inainte. Prefectura a transmis la Bucuresti toata documentatia in timp util. Dar ei nu ne-au spus nici ca da, nici ca ba”, a declarat Aristotel Cancescu, in cadrul unei conferinte de presa.
Amintim ca pentru organizarea referendumului, CJ Brasov a emis luna trecuta, la initiativa lui Aristotel Cancescu (PNL), o hotarare ce stabilea doar data referendumului local, respectiv 6 decembrie, fara niciun fel de alte detalii privind modalitatile de desfasurare a consultarii.
La acest referendum local, brasovenii ar fi trebuit sa se pronunte cu privire la legalizarea prostitutiei si dezincriminarea consumului de droguri.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.