Circ la Camera Deputatilor

Circ la Camera Deputatilor

0 167

Doamna ministru Udrea, crezandu-se smechera si isteata, insa netinand cont cat de ieftina este mutarea, dar avand spatele bine proptit de un Cotroceni cuprins tot mai tare de cutremur, s-a hotarat sa organizeze „Ziua documentelor deschise”, la Camera Deputatilor. Aceasta pentru a-si dovedi, chipurile, nevinovatia in facaturile petrecute in ministerul obladuit de ea.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a hotarat ca va prezenta, la Parlament, marti si joi, un felde expozitie cu documentele legate de contractele incheiate de minister, asta pentru a arata ca acuzele legate de lipsa de transparenta a acestuia sunt nefondate. Acces la „Ziua doumentelor deschise” au toti parlamentarii si jurnalistii.
Astfel, Elena Udrea vrea sa demonstreze ce albi sunt bikineii ei si ca nu are nimic de ascuns, cu toate ca, daca te uiti mai atent, iti dau lacrimile de usturimea amoniacului.

„Continuand seria actiunilor dedicate transparentei institutionale, Ministerul Turismului isi deschide portile pentru publicul larg, jurnalisti, parlamentari, inclusiv pentru membrii ‘Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru actiuni de promovare a turismului si a imaginii Romaniei’ „.
Totodata, prin aceasta actiune se arata ca „acuzatiile cu privire la asa-zisa lipsa de transparenta a institutiei sunt nefondate”, se arata in comunicatul ministerului, in care se mai aminteste ca doar la Turism, dintre toate celelalte ministere, au mai fost afisate contracte pe site-ul institutiei.

„Ziua documentelor deschise” se va desfasura, de fapt, in doua zile. Udrea a prezentat documentele la sala grupului deputatilor PD-L din Palatul Parlamentului, sala 1M, incepand cu ora 17.00. Ministrul va relua demersul joi.
Intr-adevar, zeflemeaua a fost completa. Pe o masa lunga au fost asezate vreo 15 dosare, in dreptul lor tronand etichete vizibile si din satelit, etichete care prezentau programul si firma care participa la el. Corespondentului nostru i s-a facut lehamite numai cand a vazut aranjamentul si a trebuit sa iasa la aer curat, fara sa mai frunzareasca vreun dosar sau doua.
In ce priveste invitatia Elenei Udrea, adresata Comisiei parlamentare de ancheta, de a veni sa studieze acolo, la expozitie, dosarele, asta este inca un semn de proasta crestere si de sfidare a legilor tarii. Se pare ca nerusinarea si tupeul acestei pitzipoance – nu ma jenez sa o numesc asa pentru ca un ministru, mai ales femeie fiind, nu se poarta ca un rasfatatat si sclifosit fotomodel de mana a doua – urca tot mai mult spre culmi neingaduite de cea mai elementara etica. Iar vrajeala cu prezentarea adevarului nu tine, cacialmaua fiind evidenta. Doar nu este madama Udrea atat de fraiera sa prezinte adevaratele dosare incriminatoare, ci a scos in arena lupi imbracati in blanuri de oaie.
Este de neinteles insa cum de a ajuns clasa politica la asemenea jeguri, inexistente pana si in cele mai marsave locuri ale globului, cu toate ca stim cu totii cum se impute pestele de la cap.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.