Cine are pensionari sa-i scoata in strada

Cine are pensionari sa-i scoata in strada

0 82

Numai lucrator la posta sa nu fii in clipa de fata. Cel putin unul specializat in distribuirea pensiilor in cartierele si satele Romaniei. Miscarile unui postas care isi taraste tolba plina de plicuri, pliculete si mandate?sunt mai dezordonate decat cele ale unei marionete manuite de un papusar beat. Cum sa mergi normal si sa tii calea dreapta, cand trebuie sa cari dupa tine, pe langa maldare de scrisorele, si ambitiile, urile si ranchiunele care ii invrajbesc pe sustinatorii si respingatorii legii de marire a pensiilor in Romania? Impins de la spate de? Guvernul Tariceanu, care il inghionteste zdravan catre casele pensionarilor, factorul postal se cazneste sub povara ce-i atarna de pulpana hainei. De care s-a agatat ghiotura toata tabara presedintelui, care-ar face orice sa-l impiedice sa ajunga in pragul usii.


De facut cale-ntoarsa n-are cum face, sarmanul. Adunata ciopor sa-i faca galerie in cursa catre ogeacurile babalacilor, partida PSD-ului il ameninta de departe cu carja patriarhului Hrebenciuc, negociatorul de taina al celei mai populiste masuri de pana acum de cumparare a varstei a treia. Greu atarna presedintele, dar si ghiontii din coaste, aplicati cu sete de PNL+PSD, nu-s de colo.


In realitate, s-ar putea ca nu factorul postal sa fie miza cea mare a noii infruntari dintre cele doua Palate si locatarii lor. Infruntare in care?potul a crescut nebuneste, tinand pasul cu explozia punctului de pensie, pusa la cale de artificierii pesedisti, care au detonat masinaria cu manuta aliatilor de nevoie de la PNL. Factorul politic ramane in continuare formula matematica dupa care se cotonogesc fostii parteneri ai defunctei Aliante DA. Doar ca victimele sunt astazi pensionarii.


Exprimat la modul cinic, interesul subit pentru sexagenarii patriei poate fi motivat in orice clipa de demagogii ce-si arunca insulte peste capetele carunte ale batraneilor. Iata ca senectutea nu inseamna neaparat intervalul dinainte de sfarsitul vietii. Cu mult tupeu si niste calcule alambicate, pe care nici macar nu sunt in stare sa le refaca la televizor, sustinatorii proiectului au gasit o noua intrebuintare pentru batranetile inutile ale fostilor salariati ai tarii. Pensionarea nu mai inseamna musai retragerea din viata cetatii. Mosneguti si babatii sunt luati din paturile si fotoliile in care-si odihnesc reumatismele si incolonati sub steagurile masacrului dintre partida premierului si cea a presedintelui. O carne de tun cam atoasa, cei drept, dar vulturii hoitari care se hranesc cu cadavrele victimelor politice nu mai fac demult nazuri si digera orice.


Intr-un fel, s-a adus o mare si binevenita reparatie imaginii varstei a treia. Pensionarii au incetat sa mai fie inutili si sa dezechilibreze dizgratios balanta dintre cei ce muncesc si cei ce nu in Romania. Li se pregateste o noua intrebuintare. La fel ca doamnei ridate si fardate cam strident din reclama unei companii de turism, care vrea s-o rupa cu monotonia zacutului in sezlong si sa se preumble prin lume.


La antecedentele pe care le-au colectionat si lipsa de scrupule dovedita de atatea ori pana acum, cred ca liderii si strategii celor doua tabere ce-si cer socoteala pentru puncte de pensie si surse precise de finantare au o oferta comuna pentru pensionari. Si unii si ceilalti ii vor pe babalaci in strada. Indiferent de partea cui vor vocifera, un efect este aproape sigur. La ce temperaturi se anunta vara asta, imposibil sa nu se mai rareasca din pensionarii ce mananca cu nerusinare sudoarea parfumata a capsunarilor ori transpiratia?acra a oamenilor muncii.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.