Cincizeci de milioane pentru turismul brasovean

Cincizeci de milioane pentru turismul brasovean

0 152

Auzind ca la munte va fi bine din punct de vedere meteo, ieri a aparut in Brasov si secretarul de stat pe la Ministerul Turismului, Sorin Munteanu, care a dorit sa sublinieze ca ministerul in care sta si el va finanta dezvoltarea turismului pe meleaguri brasovene cu cincizeci de milioane euro, pana la sfarsitul anului. De aceea sper sa nu mor de tanar si sa apuc sa o vad si pe asta, cand se stie cum sta vistieria tarii cu banii.
„In momentul de fata, toate investitiile se afla in etapa organizarii licitatiilor, referindu-ma si la situatia din judetul Brasov”, a spus Sorin Munteanu.
In ce priveste principalele obiective vizate pentru zona Brasovului, acesteas sunt, dupa spusele secretarului de stat, urmatoarele: „Modernizarea tuturor partiilor din Poiana Brasov si construirea in zona Ruia a unui lac de acumulare pentru alimentarea instalatiilor de zapada artificiala. De asemenea, la Predeal ne dorim construirea partiei de biatlon si modernizarea celor doua deja existente, Cocosul si Clabucet”.

Referitor la declaratiile administratiei predelene potrivit carora ar fi necesare fonduri de 40 de milioane de euro doar pentru punerea in practica a proiectelor predelene, Sorin Munteanu a declarat:
„In cadrul Programului National de Dezvoltare a Turismului ‘Schi in Romania’, statiunea Predeal a primit in acest an circa patru milioane de euro. Stim de necesitatile estimate de administratia predeleana, insa consideram ca Festivalul Olimpic pentru Tineretul European (FOTE) se poate desfasura si cu actualele functiuni. Trebuie aduse la anumite standarde, si se va mai amenaja o partie, dar Ministerul Turismului nu va finanta decat proiecte ce privesc infrastructura turistica”.
Ciudata viziune, avand in vedere Festivalul Olimpic, dar asta e! Mie insa mi-e teama ca, pana se va gasi, prin licitatie, constructorul agreat, vor mai trece cateva zapezi, la fel cum va mai curge ceva timp pana sa vedem umplut lacul de acumulare – banuiesc ca si de agrement – de la Ruia. Mai ales ca doamna ministru Udrea plimba prin toata tara traista cu promisiuni imbracate dupa specific, fara sa tina cont ca s-ar putea sa o urmeze pe madam Ridzi pe la vreo comisie, in plus starea coalitiei fiind agatata la uscat de spinii a patru trandafiri pleostiti spre caderea petalelor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.