Chivutul de televizor

Chivutul de televizor

0 108

Infruntarea Vanghelie-Madalin Voicu starneste, dincolo de miza politica, un ranjet larg de sa se vada toti dintii de aur. Cea mai haioasa fraza scoasa pe cioc de guresul Mandolin este aia despre discriminare pe motive etnice. Dand el iama prin studiouri sa se apere de nedreptatea care este din partea lui Vanghelie, Mandolin a zis la coarde tanguirea aluziva ca a fost mazilit pe motive de tigan! Haida-de! Cine sa discrimineze in halul asta? Vanghelie? Pai nu scrie si la almanahe ca corb la corb nu-si scoate ochii?
Daca tot nu-l crede nimeni ca a fost dat afara fiindca vorbeste pre mult si prea prost despre absolut orice, mazilitul Madalin ar putea gasi un loc in atlasul de mitocanie politica. Ceva in genul celui promovat la radio si la televizor despre fauna urbana care-si etaleaza tarele in mall-uri, la cinematograf, in trafic, in autobuz. Practic, peste tot.
Cu limbajul lui strident spoit tiganeste cu foita de aur, Madalin reuseste sa fie in acelasi timp ghertoiul, momarlanul, mitocanul si toate celelalte specii rau famate, care s-au intalnit in studiul de televiziune. Fante, chibit politic, gurist, analist, expert, deontolog, sociolog, expert in tiganime si integrarea ei din vorbe, vorbetele de matase intruchipeaza perfect o noua specie, de adaugat fie in almanahele lui Vanghelie, fie in atlasurile lui Madalin. Chivutul de televizor. Specialistul in gargara cu vedere la premolarii de aur.
Desi le-a lansat pe piata cu mare valva, Vanghelie n-a apucat sa-si rasfoiasca almanahele la capitolul proverbe. Altfel, prin expulzarea lui Mandolin din cuibul PSD, n-ar fi dat cioara din mana.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.