Chiriile din Transilvania sunt la acelasi nivel cu cele din Belgia si...

Chiriile din Transilvania sunt la acelasi nivel cu cele din Belgia si Franta

0 123

Desi salariile noastre nici macar nu pot fi comparate cu cele din vestul Europei, din tari precum Belgia, Olanda sau Franta, se pare ca preturile pe care trebuie sa le platim pentru bunuri sau servicii se apropie de cele ale celorlalte state membre, uneori chiar depasindu-le.
Chiriile din centrul Clujului, Brasovului si Sibiului se mentin la fel de ridicate ca cele din vest, releva un raport al firmei de consultanta imobiliara, Jones Lang LaSalle (JLL), din SUA.
Pe bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca se practica cele mai mari chirii din afara capitalei
Astfel, bulevardul Eroilor si strada Regele Ferdinand din Cluj-Napoca, bulevardul Nicolae Balcescu din Sibiu si strada Republicii din Brasov au in comun, nu doar bancile si magazinele de lux, ci si preturile chiriilor: intre 660 si 960 de euro/mp/an.
Chiar daca sunt departe de nivelurile din marile orase ale Europei – chiria medie anuala pe un metru patrat de spatiu comercial pe bulevardul Champs Elysées din Paris este de 7.360 de euro – preturile din Transilvania depasesc preturile din unele zone din Occident.
Asadar, conform studiului, chiriile de pe bulevardul Garii din Luxemburg ating o medie anuala de 700 de euro, iar in Cluj, media este de 960 de euro, in Brasov 720 de euro, iar in Sibiu de 660 de euro. In Bucuresti, pe bulevardul Magheru, pretul mediu anual este de 1.500 de euro/mp.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.