Cetatea Rasnov asteapta interventie europeana

Cetatea Rasnov asteapta interventie europeana

0 94

Salvarea de la degradare a Cetatii Rasnov nu se poate face, pare-se, pe plan local. O constata in prezent autoritatile rasnovene, care asteapta in zadar o interventie din partea Directiei pentru cultura Brasov, dupa ce au solicitat institutiei constituirea unei comisii de ancheta. De doua saptamani de cand au facut demersul, nici un reprezentant de la Cultura nu s-a deranjat sa constate la fata locului dimensiunile degradarii. In 13 martie, zidul incintei de jos a cetatii de la Rasnov s-a surpat pe o portiune de 12 metri, iar prabusirea risca sa continue.
Desi este principalul oponent al administratorului italiano-irlandez, Primaria Rasnov nu poate sa intervina in lipsa avizelor impuse de reglementarile legale in cazul monumentelor istorice. In lipsa oricarei reactii din partea autoritatilor sesizate, comunitatea rasnoveana, municipalitatea si conduce rea Muzeului Cetatea Rasnov au inaintat un memoriu Comisiei de Cultura din Parlamentul European.
La data de 1 mai, la Cetatea Rasnov va fi inaugurat centrul de informare pentru patrimoniu, eveniment la care este asteptat si ministrul culturii. Autoritatile din Rasnov sunt decise sa profite de ocazie pentru a-i cere si acestuia sprijin pentru Cetatea taraneasca.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.