Cetatea depe Dealul Cetății mai are de așteptat până i se va...

Cetatea depe Dealul Cetății mai are de așteptat până i se va stabili proprietarul

1 27

Lentoarea Justiției românești în cazul cauzelor complexe este legendară. Un astfel de caz este cel al Cetății de pe dealul brașovean cu același nume, care a fost defrișat în mod iresponsabl și ticălos de fostul primar George Scripcaru. Acesta a solicitat revenirea monumentuuil istoric la Primărie, comunitatea brașoveană fiind propietar de drept. Preluarea Cetății de o altă entitate este lipsitî de temei legal. Astfel a demarat un proces în 2015 prin care a revendicat Cetatea, dar Curtea de Apel Brașov a stabilit pe fond în 2017 că obiectivul va reveni Statului Român prin Ministerul de Finanțe. O decizie înțeleaptă, după unii, pentru că altfel ne-am fi trezit iar cu controversatul Butuza proprietar peste bijuteria medievală, așa cum a acaparat și fostul Palat al Pionierilor. Deși societatea Aro Palace, care se crede îndreptățită să dețină cetatea a evaluat-o la peste 5 milioane de euro, Primăria n-a fost de acord cu evaluarea, prețăluind-o la peste doar trei milioane de euro, în urma unor noi evaluari.
Între timp Scripcaru a considerat că nu este vizibilă și a defrișat tot versantul sudic al dealului, unde ființa o pădure majestuoasă și o alee cochetă cu băncuțe, prin intermediul căreia se ajungea la cetate.
Aro Palace și Sif Muntenia (care manifestă un drept de proprietate, nu se știe prin ce tertipuri) au contestat la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia, alături de Primăria Brașov, urmând ca la un nou termen al procesului stabilit în luna martie a anului viitor să fie prezentate noi expertize și drepturi de întabulare.

Libiu Mateescu 

COMENTARII

 1. Padurea „”defrisata” n-a fost decat o amenajare si modernizare
  a accesului auto si pietonal,prin construirea imprejurimilor Cetatuii-cum se numeste ea in carti funciare
  si planul de constructie. A fost o reusita impiusa de perspectiva reluarii Festivalului Cerbul de Aur!!
  Atentie: toata amenajarea interioara in care fostul ONT a bagat vreo 2 milioane de dolari
  a fost impiedicata nu de Scripcaru,care a preluat un plan – deja aprobat,- ci de securistul care conducea
  SIF-ul Muntena .care …deja planuise s-o dea la ARO PALACE!
  Dl.Libiu, M-ata i …ai surse de injformare, hai s-o dam pe fatza,
  despre cine vrea sa puna laba pe ditamai complexul turistic !!
  semneaza Rezervistu’ cu grad mare…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.