CET-urile vor primi bani de la Guvern

CET-urile vor primi bani de la Guvern

0 166

Guvernul a hotarat ca administratiile locale din 34 de judete si din Municipiul Bucuresti vor primi 316,160 milioane lei pentru finantarea lucrarilor de retehnologizare, modernizare si dezvoltare a sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice pe care le au in patrimoniu. Sumele vor fi folosite si pentru rambursarea imprumuturilor contractate in acelasi scop si pentru plata dobanzilor si comisioanelor si altor costuri aferente acestora.


Prin reabilitarea sistemelor de producere a energiei se urmareste asigurarea conditiilor necesare pentru furnizarea catre populatie a unor servicii de calitate, la costuri suportabile si in conditii de eficienta. Fondurile provin din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru retehnologizare, modernizarea si dezvoltare a sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice pe anul 2007.


Banii vor fi repartizati catre bugetele locale din 59 de localitati. Brasovul va primi 13,5 milioane lei.


Executivul a creat, printr-o serie de masuri adoptate, premisele necesare pentru reducerea treptata, pe parcursul a trei ani, a subventiilor acordate de la bugetul de stat pentru acoperirea diferentelor de pret si de tarif la energia termica livrata populatiei prin sisteme publice centralizate de productie si distributie si pentru eliminarea pretului national de referinta, incepand cu anul 2007. Astfel, sumele alocate de la bugetul de stat pentru subventionarea energiei termice livrate populatiei s-au diminuat anual, incepand cu anul 2005, cu o cota de 33 la suta in primul an, de 66 la suta in al doilea an si de 100 la suta in al treilea an, raportate la sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru subventionarea energiei termice livrate populatiei, prevazute pe anul 2004.


Sumele disponibilizate se utilizeaza de catre consiliile locale si judetene pentru retehnologizarea, modernizarea si dezvoltarea sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei term ice. Suma totala alocata in acest sens, in anul 2006, a fost de aproximativ 490 milioane de lei noi, repartizata in trei transe.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.