Ceremonii militare de Ziua Drapelului

Ceremonii militare de Ziua Drapelului

0 53

Ministerul Apararii organizeaza o ceremonie publica dedicata Zilei Drapelului National, care se va desfasura joi, 26 iunie a.c., de la ora 10.00, in Piata Tricolorului din Bucuresti, situata in fata Palatului Cercului Militar National.
In cadrul acestei ceremonii, Drapelul National va fi binecuvantat de un preot militar si va fi ridicat pe catargul din piata, in acordurile Imnului National.
La acest eveniment, organizat in colaborare cu Prefectura si Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, vor participa reprezentanti ai unor institutii civile, militare si religioase, atasati militari straini acreditati la Bucuresti, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si in retragere.
Sunt, de asemenea, asteptati toti cei care vor dori sa-si exprime, si cu aceasta ocazie, sentimentele de respect fata de Tricolor, unul din cele mai importante simboluri nationale.
In celelalte garnizoane din tara, subunitati ale Ministerului Apararii vor participa la ceremoniile publice de inaltare a drapelului Romaniei.
Ziua Drapelului National a fost proclamata prin Legea nr. 96/1998 si se sarbatoreste in fiecare an la data de 26 iunie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.