Cele mai ieftine case sunt la Sanpetru

Cele mai ieftine case sunt la Sanpetru

0 92

Criza financiara a dus la o criza imobiliara acuta, astfel incat apartamentele si casele s-au ieftinit considerabil in ultimii doi ani. Brasovul a intrat in top 10, ba chiar a ajuns pe primul loc, fiind considerat judetul cu cele mai mari reduceri de preturi in randul imobilelor de vanzare.
Comuna cu cele mai ieftine case din judetul Brasov este Sanpetru, unde proprietarii au redus preturile si cu 19%, pe cand, la Rasnov, acestea au fost reduse cu 16%.
Proprietarii caselor din apropierea municipiului Brasov au tot redus preturile cu 2% in cazul celor cu suprafete de pana la 150 de metri patrati, pretul mediu ajungand la valoarea de 872 euro/mp, in timp ce pretul caselor cu o suprafata mai mare a scazut cu peste 7% pana la 719 euro/mp.
In localitatea Cristian din judetul Brasov, pretul cerut pentru casele scoase la vanzare a scazut cu 13,5%.
La nivel national, cele mai importante reduceri de preturi la casele din afara Bucurestiului au fost inregistrate in comuna Corbeanca, unde preturile sunt mai mici decat la inceputul anului si cu 40%.
„La fel ca in cazul apartamentelor, cele mai mari oscilatii ale preturilor au fost inregistrate la nivelul Capitalei si localitatilor limitrofe. Interesul pentru case a scazut simtitor, la nivelul intregii tari, desi pretul unei case la periferie este apropiat de cel al unui apartament in oras. Totusi, pentru aproape aceeasi suma de bani, cumparatorii par mai degraba interesati de un apartament cu o locatie buna decat de o casa la marginea orasului”, sustine Adrian Erimescu, director general al imobiliare.ro.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.