Cearta in PDL – Preda in duel cu Oltean

Cearta in PDL – Preda in duel cu Oltean

0 94

Eurodeputatul democrat-liberal s-a infuriat pe colegul sau de la Bistrita, dupa ce acesta i-a ironizat propunerea de schimbare a siglei formatiunii.
Astfel, in PD-L continua cearta, chiar si dupa ce europarlamentarul Cristian Preda a fost la sedinta Biroului Politic National pentru a explica recentele critici aduse la adresa partidului.
Iar combatantii sunt cam aceeasi: Preda pe de-o parte si vicepresedintele Ioan Oltean, de cealalta. Dupa ce eurodeputatul a propus schimbarea siglei partidului dintr-un trandafir intr-un mar, Oltean i-a raspuns usor ironic ca el ar vrea o para.

Replica l-a iritat pe Cristian Preda, care ii raspunde pe un ton categoric pe blog:
“Domnul Ioan Oltean, vicepresedinte al PD-L, imi da o replica naucitoare. ‘Eu voi propune para. Uite-asa, ca sa nu fie marul’. Spusele domnului Oltean tradeaza nu doar proasta dispozitie (adica tocmai ceea ce as vrea sa tratez), ci si indisponibilitatea pentru dialog. Ii reamintesc domnului Oltean ca dialogul e un schimb de argumente. Cine spune ‘uite-asa’ se descalifica. A spune ‘uite-asa’ inseamna a fi un fel de rãzboinic fara obiect, deoarece asa cum am mai spus, propunerile mele de modernizare a PD-L nu sunt un razboi, cu atat mai putin cu cineva ca domnul Oltean. Daca unii vor insa confruntare, am replici suficiente”, scrie Preda pe blog.

La sfarsitul saptamanii pedelistii, printre care si Preda si Monica Macovei, se vor intalni la Braºov pentru a discuta cu usile inchise despre modernizarea partidului si despre modificarile de statut care ar urma sa fie propuse la viitoarea conventie naþionala.

In ce ii priveste pe cei doi “combatanti” iesiti la acest duel, este drept ca Preda nu prea are o moaca de cavaler duelist, dar pare sa aiba mult mai multe graunte la tartacuta decat Oltean, mutra de smecheras care face pe haiducul prin aspect si cuvant. Dar duelul promite sa fie interesant, cand va fi, si abia astept sa vad daca inteligenta va birui asupra smecheriei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.