Catalin Botezatu a fost premiat la Brasov

Catalin Botezatu a fost premiat la Brasov

0 57

Weekendul trecut, la Brasov s-au decernat premiile “BV01ADE in moda si frumusete”. Designerul Catalin Botezatu a primit marele premiu, pentru intreaga contributie la evolutia modei romanesti, iar Monica Vlad, pentru cel mai vandut roman biografic.
Printre castigatorii galei organizate la aniversarea a cinci ani de existenta a grupului media Nova TV s-au mai aflat naistul Nicolae Voiculet, care a fost desemnat Ambasadorul Romaniei prin sunet, creatoarea de moda Galyna Panzari – cel mai original designer si Ana Maria Cornea – cel mai bun stilist.
Un alt nume cunoscut de pe lista premiantilor este cel al Ancai Radulescu, cumnata Mihaelei Radulescu. Aceasta a luat distinctia rezervata celui mai bun make-up artist.
Celebrul designer Catalin Botezatu a purtat, la evenimentul in cadrul caruia a castigat marele premiu, un ceas in valoare de 100.000 euro si bratari cu diamante de peste 50.000 euro. Romanul “Trei Vieti – Pedeapsa”, scris de Monica Vlad, despre viata lui Bote, a luat titlul de cea mai vanduta carte biografica si va fi urmat, in curand de volumul II.
Catalin Botezatu este cel mai cunoscut designer roman in tara si peste hotare, unul din putinii care se poate mandri cu prezentari de moda organizate pe toate continentele. De la New York sau Las Vegas, la Windock in Namibia, Sun City in Africa de Sud, Islanda, Indonezia si in toate marile capitale din Europa. Catalin Botezatu este, dealtfel, si designerul roman cu cele mai multe premii obtinute de-a lungul prodigioasei sale cariere in domeniul modei.
Nascut la 3 decembrie 1966, in Alexandria, Catalin Botezatu a urmat cursurile unei case de moda din Bucuresti, iar in 1985 a obtinut diploma de model pentru prezentari in afara granitelor tarii. La numai cateva luni, a fost recompensat, la Frankfurt, cu titlul de cel mai bun manechin al anului in Europa.
Fascinat de arta constructiei vestimentare si sedus de frumusetea femeii, Botezatu s-a hotarat sa urmeze cursurile Institutului European de Moda din Milano, unde l-a avut ca profesor pe regretatul stilist Gianni Versace, care si-a lasat amprenta pe multe din viitoarele sale creatii.
Impresionat de talentul elevului sau, creatorul italian l-a ales sa lucreze timp de sase luni in celebrele „Ateliere Versace” de la Milano. Reintors in tara, Catalin Botezatu a devenit director de stil al Casei de Moda „Europa” din Bucuresti. Ca mai toti stilistii consacrati, si-a infiintat propria casa de moda, „Delphi”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.