Casatoriile din luna mai – superstitii PRO si CONTRA

Casatoriile din luna mai – superstitii PRO si CONTRA

0 158

Daca v-ati gasit jumatatea si sunteti hotarati sa va puneti si pirostriile, aveti grija ce luna din an alegeti pentru a face acest lucru.
Este foarte important ca nunta sa nu aiba loc in luna mai. Exista o superstitie legata de florile de mai care se scutura repede si asemeni lor se termina si casatoriile. Din cauza acestei superstitii oamenii se tem sa se cunune in luna mai, a florilor.
De asemenea, in popor, circula o serie de zicatori potrivnice casatoriilor in luna mai: “o MAI faci o data”, sau “casatoria se duce ca florile de MAI”. Potrivit specialistilor in religie, acestea sunt doar superstitii din batrani, care s-au dovedit, de cele mai multe ori, false.
Luna mai este, totusi, considerata de multi drept cea mai frumoasa din an. I se spune luna florilor, datorita spectacolului pe care il ofera natura in aceasta perioada, si, spun specialistii, daca vrei sa te casatoresti, e bine sa profiti de frumusetea ei si sa faci nunta in mai, in ciuda celor care confirma contrariul.
Multi oameni cred in aceasta superstitie, dar e bine sa stie ca aceasta nu are nici un temei religios. Nicaieri nu scrie ca nu e bine sa te casatoresti in mai. Exista cupluri care s-au cununat religios in luna mai si au serbat zeci de ani impreuna, tot asa cum exista familii care s-au destramat, in ciuda faptului ca au facut nunta in iunie, septembrie sau noiembrie, de exemplu. Conteaza doar cat de bine se inteleg cei doi si nu data in care s-au casatorit. Ideea ca nuntile de mai sunt cu ghinion e doar o superstitie
Daca ar fi sa tinem cont de „superstitiile” zodiacale referitoare la aceasta luna, nunta in luna mai se bazeaza pe dragoste si, de aceea, ea nu poate sa aduca decat fericire. Casatoriile din luna mai se produc pe fondul unei zodii de pamant, Taurul, asa ca superstitiile legate de casatorii sunt nefondate. De obicei, Soarele este insotit, imediat dupa intrarea sa intr-o zodie, de Venus, planeta care guverneaza sentimentele si afectiunea, si de Mercur, planeta comunicarii, a ideilor si a intelegerii. Venus in casa Taurului aduce o nota de soliditate deciziilor in chestiunile amoroase si o necesara coborare cu picioarele pe pamant a indragostitilor. Mai mult, favorizeaza inclinatia naturala catre armonie si frumusete, iar vibratia ei se bazeaza pe sinceritate, pe bun-simt si pe soliditatea opiniilor. Mercur, odata ajuns in Taur, aduce capacitatea de a descoperi calea cea mai simpla spre atingerea scopurilor.
In aceasta perioada, casatoriile nu trebuie sa fie aranjate, pentru ca Taurul e incompatibil cu ascunzisurile, mastile sau interesele materiale, chiar daca se spune ca ei insisi sunt inclinati catre materialism si au abilitatea de a rezolva orice problema materiala. Cei care va casatoriti din dragoste insa, nu aveti nici un motiv sa va temeti de luna mai, ci dimpotriva.
Astrologii sustin ca, cea mai potrivita luna din acest an pentru casatorii este luna iunie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.