CARTOFI DIN BELSUG

CARTOFI DIN BELSUG

0 102

In ciuda secetei ce a bantuit vara aceasta Romania si Europa, in Tara Barsei, cunoscuta si ca tara a cartofului, aceasta legume s-a facut in cantitati apreciabile.


Dupa cum arata statisticile, per total s-a obtinut o productie de peste 300.000 tone de cartofi pe circa 15.500 ha in judetul Brasov.


Acest lucru, in contextual uluitoarelor scumpiri, la alimente si nu numai, din aceasta toamna, ne da sperante ca macar la cartofi pretul sa nu sara cine stie ce stacheta.


Prin pietele agroalimentare pretul la cartofi este stabil de o buna bucata de vreme, situandu-se la 1 leu/kg. Iar cine ia o cantitate mai mare poate negocia un prêt mai mic, asa cum a fost cel de la Targul Cartofului de acum circa doua saptamani. Iar cartofii sunt frumosi si sanatosi in comparative cu alti ani.


E drept ca marile magazine ofera si cartofi din import, chiar daca le dau titulatura de indigeni. Dar acestia au prêt dublu sau chiar triplu, fara a-i putea ajunge la gust pe? ai nostri. Insa snobii ajunsi ai tranzitiei postrevolutionare ii cumpara intr-o veselie – ca pe tot ce este adus din alte tari – pe cei mai scumpi si din import, ca sa se poata lauda cu ” minunatele “ achizitii fara o valoare reala.


Eu mi-am procurat vreo 70 de kile din cei indigeni, de la Stupini, caci stiu ca si porcul (de rand) cu cartofi se ingrasa.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.