Carduri de reduceri pentru tinerii romani

Carduri de reduceri pentru tinerii romani

0 114


Peste o suta de mii de carduri europene prin care tinerii sub 26 de ani au reduceri la obiective culturale, cum ar fi librarii si muzee, dar si la companii de transport si servicii, pot fi obtinute in 27 de universitati din tara, la sediile Euro26 sau casele de cultura ale studentilor.


Euro26, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Tineret si Ministerul Culturii si Cultelor, a lansat campania „Mobilitate prin cultura” care incurajeaza tinerii, studentii si elevii sa intre in posesia cardurilor Euro26 pentru a beneficia de reduceri la diverse obiective culturale, linii de transport si alte servicii, in Romania si in alte tari din Europa.


Tinerii au acces cu reducere la reteaua proprie ANT: centre de agrement, case de cultura ale studentilor, Centre de tineret, complexul cultural sportiv studentesc Tei-Bucuresti. Autoritatea Nationala pentru Tineret ofera de asemenea o reducere de zece la suta in taberele proprii. Ministerul Culturii si Cultelor, cel de-al treilea partener, ofera reduceri la diverse obiective culturale, cum ar fi muzeele.


In prezent, pot fi obtinute 120.000 de carduri Euro26, dintre care 50.000 sunt carduri euro26 pentru tinerii cu varsta maxima de 26 de ani si 70.000 euro26 student, pentru studenti si elevi. In Romania exista deja 100.000 de posesori de carduri euro26. Daca numarul lor va fi insuficient pentru cele 5.300.000 de mii de tineri din Romania, asa cum estimeaza presedintele ANT, Karoly Borbely, se vor mai face in continuare carduri.


Posesorii de card au reduceri la librarilile Carturesti, Humanitas, Noi, la liniile de transport Eurolines (15 la suta), iar presedintele Euro26 Romania spera ca si Diverta sau CFR vor deveni parteneri ai proiectului.


Topul de reduceri euro26 include reteaua nationala de muzee (reducere 50 la suta), florariile Iris (10 la suta), Teatrul de Comedie (80 la suta), Eurolines, Zip Travel, Editura Trei, Carpatica Dive Center.


Cardurile sunt date gratuit in sediile Euro26 sau in cele subordonate ANT, cum ar fi casele de cultura a studentilor.


Euro26 este cea mai mare retea europeana de tineret. In 1987 s-au asociat mai multe tari pentru a acorda facilitati pe baza unui card comun, respectiv Euro26.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.