Captura pe DN 13

Captura pe DN 13

0 89

Politistii brasoveni de la serviciul de resort au efectuat mai multe controale in vederea depistarii celor care nu respecta legea in ceea ce priveste transportul si comercilizarea, in aceasta perioada de sarbatori,a obiectelor artizanale pe baza de amestecuri pirotehnice.
Astfel, pe DN 13, in raza comunei Rotbav, a fost oprit si controlat un Volkswagen Transporter, condus de Joszef S., de 29 de ani, in care se mai aflau inca cinci persoane, cu totii fiind din judetul Mures.
La un control sumar s-au descoperit aproape 150.000 buc. petarde clasa I si II, deci interzise la folosire de catre neautorizati, iar apoi, la controlul mai amanuntit care a urmat, s-au mai gasit si 84 buc. artificii „de calibru”. Acestea urmau sa fie comercializate la negru pe piata brasoveana.
„Avand in vedere ca persoanele in cauza nu detineu autorizatie pentru efectuarea de operatiuni cu materiale explozive si nici documente de provenienta a marfii, aceasta a fost confiscata, iar suspectii sunt cercetati in stare de libertate pentru detinere si folosire ilegala de obiecte artizanale pe baza de amestecuri pirotehnice. Ele risca inchisoarea de la trei luni la un an”, a declarat comisarul-sef Liviu Naghi, purtator de cuvant al IJP Brasov.
Mai este nevoie sa adaugam ca cei prinsi in neregula se deosebeau foarte mult de culoarea zapezii?
Reamintim ca sunt permise „oamenilor de rand” folosirea de pocnitori cu pana la 3 grame de substanta exploziva in compunere. Asa ca mare atentie cu ce va jucati!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.