Capcane pentru vitezomanii brasoveni

Capcane pentru vitezomanii brasoveni

0 120

IGPR ne-a scapat de radarele fixe, dar la Brasov au ramas destule capcane pentru soferi. Unele dintre acestea se afla pe tronsoanele de intrare si iesire din municipiu. Foarte putini soferi baga de seama unde se termina sau incepe orasul in care locuiesc sau pe care il tranziteaza. Placutele pe care sunt marcate limitele municipiului se afla instalate mult dincolo de aliniamentul ultimelor constructii. Cateva radare instalate in aceste zone ar face ravagii printre soferii care isi inchipuie ca pot sa apese pedala de acceleratie asa cum o fac in afara localitatii.
Pe raza judetului, municipalitatile au instalat 7 radare fixe, dar pe care nu le-au pus inca in functiune, evitand astfel amenzi din partea Inspectoratului General al Politiei, care a sanctionat deja alte primarii din tara pentru exploatarea neautorizata a acestor sisteme. Cand cadrul lor de functionare va fi reglementat, soferii vor avea de furca, mai ales in zonele de intrare/iesire din municipiu. Limitele municipiului Brasov au fost stabilite cu 10 ani in urma, odata cu intocmirea planului urbanistic general al orasului, dar soferii nu observa placutele de demarcare, instalate la mare distanta de zonele locuite. Spre exemplu, la iesirea spre Rasnov – Bran, muncipiul se termina la doi pasi de fabrica Inna Schaeffler. Adica la o distanta apreciabila fata de trecerea la nivel cu calea ferata din Bartolomeu, acolo unde de fapt se sfarseste zona urbana. Desi portiunea apartine intravilanului municipiului, soferii obisnuiesc sa circule aici asa cum o fac in afara localitatii.
Aceeasi poveste pe drumul spre Codlea. Nici nu ies bine din Brasov ca soferii trebuie sa-si infraneze cheful de a accelera pentru ca intra deja in Ghimbav. Portiunea de drum ar fi ideala pentru vanatoarea de vitezomani, dar politia si municipalitatea nu obisnuiesc sa instaleze aici radere. Deocamdata, conform legii, doar politistii sunt autorizati sa stabileasca infractiunile si contraventiilor la regimul de circulatie si sa emita amenzi. Cand si primariile vor avea acest drept, carnetele si buzunarele soferilor cu patima vitezei vor fi serios amenintate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.