Cangurul matematician pentru elevii din ciclul primar

Cangurul matematician pentru elevii din ciclul primar

0 310

Concursul european de matematica aplicata Cangurul” este cel mai popular concurs de matematica din lume, reunind annual peste 3.000.000 de participanti.


Pentru prima data, anul acesta concursul se adreseaza si elevilor din clasele primare. Astfel, elevii claselor I –II vor trece prin emotiile concursului de matematica vineri, 18 mai 2007.


Si, tot ca o noutate, anul acesta, in cadrul concursului au fost introduse si doua jocuri-concurs. Este vorba despre „Cangurasul in lumea basmelor” si „Cangurasul matematician”. La concurs vor participa aproximativ 70.000 de elevi din 3.000 de scoli.


?


Istoricul concursului


La inceputul anului 1980, Peter O` Holloran, profesor de matematica din Sydney, a creat un nou tip de joc pentru elevii australieni: un set de intrebari cu raspunsuri multiple, corectat cu ajutorul calculatorului, la care sa poata participa sute de mii de tineri. Succesul Concursului National de Matematica din Australia a fost imens.


In 1991, doi profesori francezi au lansat jocul in Franta, sub numele de KANGOUROU, ca omagiu adus prietenilor lor australieni. Asociatia internationala Kangourou sans Frontières, cu sediul in Paris, a raspandit concursul in Europa si, in ultimii ani, si in America de Sud si America de Nord, aducandu-l la notorietatea de astazi.


Principalele obiective ale concursului sunt promovarea matematicii in randul milioanelor de elevi din Europa, verificarea si dezvoltarea cunostintelor generale de matematica, intuitia, creativitatea, gandirea aplicativa, capacitatea de a selecta si de a lua decizii, familiarizarea elevilor cu testul grila, antrenandu-i pentru examenele viitoare.

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.