Cangurul lingvist 2007

Cangurul lingvist 2007

0 178

Cel mai popular concurs din lume, Concursul European de Matematica Aplicata Cangurul, are si un corespondent in domeniul limbilor straine. Cangurul lingvist este un proiect educational menit sa promoveze, prin intermediul concursurilor scolare, studiul si utilizarea limbilor moderne: franceza, engleza, germana, spaniola.


Concursul are ca scop sa antreneze cunostintele de limba si civilizatie si cultura generala, sa puna in valoare perspicacitatea, viteza de reactie, spiritul ludic, intuitia si creativitatea.


?


Premii atragatoare


Noutatea editiei din acest an a Concursului de Limba si Civilizatie „Cangurul Lingvist” consta in faptul ca elevii castigatori vor fi rasplatiti cu un premiu aparte: posibilitatea de a sustine gratuit examenele de atestare a competentelor lingvistice Cambridge, DEFL, DELE sau examenul similar pentru limba germana. De asemenea, premiile vor consta si in excursii in Europa si in Romania, reviste, diplome, jocuri si carti.


In cadrul fiecarei sectiuni sint propuse simultan intrebari in doua limbi, concurentii putind opta la fiecare intrebare pentru o limba sau alta. Testele, tip grila si grupate pe niveluri de invatamint, solicita cunostinte de limba si civilizatie, cultura generala, dar si perspicacitate, intuitie, creativitate, viteza de reactie.


Concursul este organizat anual de catre Fundatia pentru Integrare Europeana SIGMA si Ministerul Educatiei si Cercetarii si se bucura de sprijinul British Council, al Ambasadei Germaniei si al institutului Goethe. Anul acesta s-a inregistrat un record de participanti, fiind deja inscrisi peste 63.000 de elevi din 1.225 de scoli din toata tara.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.