Cand isi baga Dracu(la) coada!

Cand isi baga Dracu(la) coada!

0 168


Povestea Castelului Bran este intru totul fascinanta: istoria, legenda si prezentul se intrec in “fabulospirit” si ne dau deopotriva fiori.


La fel de palpitanta precum povestea contelui vampir care sugea sangele fecioarelor (scuzati inexactitatea, nu ma pricep la vampiri), este povestea retrocedarii. Nu fac referire la legitimitatea mostenitorilor si la moralitatea gestului, subiectul e deja “fumat” cum se spune. Dar, am aflat ceva interesant: legea spune ca un bun poate fi retrocedat doar daca este in patrimoniul privat, nu si daca este in patrimoniul public. Ei bine, in cazul Branului s-a putut. Si-a bagat Dracu(la) coada, si Branul a fost retrocedat direct din patrimoniul public. Sesizandu-se gafa, la cateva luni de la retrocedare, intreg domeniul a fost introdus in patrimoniul privat (printr-o Hotarare de Guvern) si s-a legalizat post-factum retrocedarea (??).


Totusi, s-ar gasi o justificare: cei care au retrocedat castelul, intr-o confuzie de termeni, au transferat Castelul din patrimoniul public al statului roman, in patrimoniul privat al lui Dominic de Habsburg! Atat de putin a ?lipsit ?ca retrocedarea sa fie legala! E la la fel cu incalcarea Constitutiei, putin, doar putin! Ce, si asta e o problema?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.