Cancescu nu s-a prezentat la audierile subcomisiei conduse de Puchianu

Cancescu nu s-a prezentat la audierile subcomisiei conduse de Puchianu

0 180

Subcomisia de ancheta parlamentara privind domeniul Bran, al carei presedinte este deputatul (PD) Dumitru Puchianu, a invitat pentru audieri, pe langa Aristotel Cancescu (presedintele CJ Brasov) si doi consilieri judeteni in legatura cu oferta de vanzare-cumparare a Castelului: Iancu Vespasian Augustin si Florin Staicu, presedinte, respectiv membru ai comisiei instituite la nivelul Consiliului Judetean Brasov privind analiza achizitionarii domeniului Bran de catre aceasta institutie.


?


Mister, suspans si suspiciune?


Surpriza zilei a constituit-o boicotarea comisiei de catre Cancescu. Desi era asteptat sa fie audiat in cursul zilei de marti, Aristotel Cancescu nu s-a prezentat la subcomisie, nici la aceasta convocare.


Primul audiat a fost Iancu Vespasian, chstionat asupra activitatii comisiei, despre cum s-a realizat convocarea CJ, schema de finantare, audit, banca finantatoare si capacitatea achizitie a judetului.


In cadrul audierilor, Staicu Florin a aratat ca presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a facut presiuni privind urgentarea achizitionarii domeniului Bran, ca Planul de afaceri este o poveste.


Dupa audieri, Puchianu a declarat ca suspiciunile privind oferta desfasurata intre CJ si proprietarii domeniului au fost amplificate.


Tot acesta a mai subliniat ca, la nivelul subcomisiei, urmeaza sa se decida daca va mai fi invitat sau daca va fi sesizat Biroul Permanent al Camerei Deputatilor asupra refuzului acestuia de a se prezenta la audieri.


?


Ancheta retrocedarii Castelului Bran ridiculizata!


Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a declarat ca nu s-a prezentat la Comisia de Abuzuri din cadrul Camerei Deputatilor care ancheteaza modul in care a fost retrocedat Castelul Bran catre familia de Habsburg deoarece nu are „timp de prostii”. Aceasta este a doua audiere la care presedintele CJ Brasov nu s-a prezentat, prima convocare fiind in data de 12 aprilie. Datorita refuzului de a se prezenta la audieri este posibil ca lui Cancescu sa i se deschida dosar penal pentru neprezentare.


„Eu n-am timp de prostiile unor deputati PD care vor sa-si faca deja campanie electorala si imagine. Toate documentele necesare au fost trimise la Bucuresti prin consilierul judetean Iancu Vespasian, iar in ceea ce priveste retrocedarea asta nu mai este treaba noastra. Iar la cumparare, am primit o oferta care apoi a fost retrasa. Nu avem ce discuta la acest subiect. Chiar n-am timp de prostii”, a spus Aristotel Cancescu.


?


Tot marti a fost audiat si directorul Muzeului Bran, Narcis Dorin Ion (insotit de avocatul personal), care a aratat ca nu s-au facut presiuni asupra sa in ceea ce priveste semnarea actului de retrocedare a domeniului Bran. Iar saptamana viitoare va fi audiat si ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu.


?


Conducerea Camerei Deputatilor a decis, luni, sa mai acorde inca doua luni subcomisiei de ancheta privind retrocedarea castelului Bran, pentru ca aceasta sa poata finaliza audierile si sa poata intocmi un raport. Deputatii din subcomisia de ancheta privind cercetarea legalitatii retrocedarii castelului Bran si a procedurii de scoatere la vanzare a acestuia trebuie sa depuna un raport pana pe 20 iunie.


?


?Maria Calugaru


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.