Cancerul politic nu se trateaza cu pastile manastiresti

Cancerul politic nu se trateaza cu pastile manastiresti

0 98
Cand iti vezi proprii baroni la televizor ai un sentiment de neimplinire. Nu ma refer la baronii din batatura, desi exista politicieni care cresc si asa ceva printre acareturi. Vorbesc din postura cetateanului care isi cunoaste chiaburii politici locali din sute de anchete de presa, mii de stiri si sute de mii de cuvinte mestecate la televizor sau puse pe hartie. Nu cred ca mai exista cineva interesat fie si vag de peisajul politic din jur care sa nu stie ce avere au strans sau ce afaceri groase invart masculii ori, de ce nu, eventualele femele de fier din jungla politica a propriei urbe.
Cu minimul asta de informatie, te simti frustrat cand vezi cate-un portret de baron politic incropit la repezeala pe sticla. Asta e senzatia pe care ti-o lasa pastila Dosar de politician pe care jurnalistul Silviu Manastire le-o pune romanilor in bautura de seara, ca sa doarma mai constienti.
De vina e si formatul minuscul, care nu-i permite omului sa se intinda cu prea multe descrieri si dezvaluiri, asa cum ar merita personajele incondeiate. Manastire abia apuca sa ne spuna ca ipochimenii pe care ii zugraveste nu sunt usi de biserica. Cand se termina prezentarea simti ca grosul a ramas pe dinafara, mai ales daca ii stii oarecum pe protagonistii pastilelor lui Silviu. Sunt convins ca asta li s-a intamplat brasovenilor cand au dat cu ochii de Aristotel Cancescu printre icoanele politice expuse de Manastire pe sticla. Cred ca asta li s-a intamplat si gorjenilor, vasluienilor, satmarenilor sau constantenilor cand si-au vazut baronii locali prezentati sumar in seria de Dosare intocmite de Silviu potentatilor din diversele regiuni ale patriei.
Tot ce poti spera este ca dosarele sa fie in serial. Pentru ca nu poti sa-l faci – cum l-a facut Silviu – pe Cancescu un tataie simpatic, cu un cont dubios de gras de peste 4,5 milioane de euro si sa pretinzi ca ai epuizat portretul unuia dintre cei mai longevivi nababi din politica. Seful judetului Brasov merita el singur un ciclu de emisiuni, care n-ar epuiza nici ala probabil urzeala de complicitati tesuta de Aristotel Cancescu de patru cicluri electorale in jurul tronului sau de la Consiliul Judetean.
Pastilele lui Silviu Manastire trebuie sa devina neaparat tratamente pe termen lung. Eventual viagere.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.