Campania – Nu ma uita – pentru cei cu Alzheimer debuteaza astazi

Campania – Nu ma uita – pentru cei cu Alzheimer debuteaza astazi

0 126
Ieri, reprezentantele organizatiilor de femei a din USL au relansat campania numita „Sa nu uitam”. Aceasta este dedicata persoanelor de peste 65 de ani care incep sa aiba probleme cu memoria. Campania, va debuta astazi cu un spectacol de pantomima in Piata Sfatului prin intermediul caruia sa fie sensibilizati brasovenii fata de cei care au astfel de disfunctii.
Fostul consilier local PSD Minerva Gurgu, medic geriatru care coordoneaza aceasta campanie, spune ca este nevoie de astfel de testari, mai ales ca datele arata faptul ca una din opt persoane care au peste 60 de ani au boala Alzheimer. Mai mult aceasta sutine ca la Brasov nu exista o statistica exacta in acest sens. „Relansam o campanie care are ca scop preventia si depistarea persoanelor cu tulburari de memorie. Jumatate din persoanele cu varsta peste 80 de ani au aceasta boala. Vom realiza testari gratuite ale memoriei pe baza unui chestionar standardizat. Primele  evaluari vor fi facute incepand cu 1 octombrie la farmacia Rofarma de pe str. Lunga nr. 4, intre orele 09.00 – 12.00”, a declarat Minerva Gurgu.
Evaluarile pot fi facute in intreaga luna octombrie, iar analizele au caracter strict confidential. Un alt lucru pe care il va face aceasta campanie va fi acela de a informa persoanele care au aceste probleme despre drepturile pe care le au.  
 
Iulian Rinder

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.