Campania de plantări de primăvară la Braşov

Campania de plantări de primăvară la Braşov

0 112

În această primăvară vor fi plantaţi în municipiul Braşov peste 1.360 de puieţi de arbori. Mai mult de jumătate dintre aceştia sunt furnizaţi de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, din pepiniera proprie. Plantările vor începe de săptămâna viitoare şi se vor încheia înainte de Paşte, însă lucrările depind foarte mult şi de starea vremii.

Prin Serviciul Amenajare Zone de Agrement (SAZA) a fost programată plantarea a 660 de arbori, dintre care 351 de-a lungul aliniamentelor stradale, în alveole goale, la care se adaugă 308 pe zone verzi din cartiere, în parcuri, în locuri de joacă sau în curţile unor unităţi de învăţământ. În total, vor fi plantaţi 74 de arbori în locurile de joacă şi 35 la grădiniţe şi şcoli.

Alţi aproximativ 700 de arbori vor fi plantaţi cu sprijinul RPLP Kronstadt, la intrările din oraş, de-a lungul aliniamentelor stradale.

Speciile preferate pentru plantare sunt foiasele, respectiv platan, tei, stejar roşu, arţar, mesteacăn, scoruş, salcâm, paltin de munte. Pe aliniamentele stradale vor fi plantaţi în special tei şi platani, care au o rezistenţă mai mare la poluare şi se pretează mai uşor la toaletări.

,,La fel ca în fiecare an, am început campania de plantări de primăvară. Anul acesta, vor fi plantaţi peste 1.300 de puieţi, care se vor adăuga celor peste 24.000 de puieţi de arbori, plantaţi în ultimii zece ani doar în interiorul municipiului. Astfel, ne-am depăşit deja obiectivul asumat, de a planta cel puţin 20.000 de arbori într-o perioadă de zece ani, dar asta nu înseamnă că nu vom continua“, a declarat primarul George Scripcaru.

În perioada 2008-2018 s-au plantat, în municipiul Braşov, aproape 24.200 de puieţi de arbori şi aproximativ 145 km de gard viu.

Tot în această perioadă, la solicitarea asociaţiilor de proprietari, a început deja plantarea a aproximativ 2,1 kilometri de gard viu, respectiv 25.200 de fire de gard viu. SAZA primeşte în continuare solicitări, însă cele înregistrate în 2019 vor fi programate pentru campania de plantări din toamnă, acum fiind onorate cele înregistrate până la sfârşitul anului 2018.

De asemenea, se desfăşoară şi lucrările de toaletare a arborilor , care vizează aproximativ 3.500 de copaci, pe baza a 842 de cereri, dintre care au fost deja rezolvate 695 de cereri..

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.