Camera preliminară a Tribunalului Covasna a decis judecarea lui Scripcaru într-un nou...

Camera preliminară a Tribunalului Covasna a decis judecarea lui Scripcaru într-un nou dosar RAT

0 82

Dosarul denumit generic ,,Șantajul RAT” își va urma cursul judecării la Tribunalul Covasna după ce procurorii DNA au obținut pe fond la camera preliminară a Tribunalului validarea rechizitoriului întocmit la trimiterea în judecată a fostului primar al Brașovului. Alături de acesta este inculpat și Mihai Cornea, directorul RATBv.
Acuzațiile procurorilor se referă la infracțiunile de șantaj și de complicitate la șantaj, ce ar fi fost comise de fostul primar respectiv directorul RAT, în cursul campaniei electorale pentru Primăria Brașov, anul trecut.
Ziarul Libertatea a dezvăluit conținutul discuțiilor incriminate de persoana vătămată cu cei doi, publicând scriptul convorbirilor telefonice, ulterior fiind sesizată și DNA Brașov. Astfel procurorii au reținut în rechizitoriu că:    
,,În calitate de primar al municipiului Brașov înscris în cursa electorală pentru obținerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi amenințat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajații societății comerciale care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparținând Regiei Autonome de Transporturi Brașov (R.A.T.B.V.) S.A., că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor reclame.
Firma respectivă semnase un contract de locațiune cu R.A.T.B.V. S.A. pentru spațiul din interiorul autobuzelor și, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi de promovare electorală a candidaților la Primăria Brașovului din partea partidelor cu care societatea încheiase anterior contracte de promovare”.
În fapt, directorul Mihai Cornea a încercat să convingă prin amenințări ce i-ar fi fost transmise persoanei vătămate de către primarul Brașovului de atunci, George Scripcaru, să întrerupă difuzarea legală a unor spoturi publicitare ale actualului primar Allen Coliban.
Mai mult, același director al RAT a încercat prin amenințări să introducă spoturi publicitare electorale ale fostului primar, dar care să fie prezentate ca realizări ale acestuia pentru Brașov, aspect refuzat atunci de aceeași persoană vătămată.
La decizia Tribunalului Covasna inculpații, care beneficiază de prezumția de nevinovăție, mai pot face contestație astăzi, de mâine urmând ca decizia instanței să devină definitivă, sub o formă sau alta.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.