Calvarul drumului Sibiu – Brasov continua si la anu’

Calvarul drumului Sibiu – Brasov continua si la anu’

0 87

Pentru cei care se incumeta sa circule pe ruta Brasov – Sibiu calvarul drumului dezafectat va mai continua cel putin un an.
Firma care lucreaza pe tronsonul Vestem-Fagaras a intampinat probleme cu executarea si a fost nevoie de o reproiectare pe anumite tronsoane. Desi, termenul initial de finalizare era mai 2008 se pare ca firma Colas Romania, care lucreaza pe acest tronson, a prelungit perioada de lucrari cu inca 5 luni, pana in luna octombrie 2008.
Prefectul Ilie Mitea, prefectul Sibiului, gandeste in perspectiva si crede ca lucrarea va mai fi prelungita inca mult si bine. „Acel tronson are importanta mare, toate lucrarile care sunt si se desfasoara, mai ales in timpul verii, impiedica mult traficul si lungesc timpii de parcurgere a distantelor. Lucrarea a inceput in 2006. S-au mai prelungit termenele, aveau termen de finalizare in mai 2008, termenul s-a prelungit pana in octombrie 2008, dar se pare ca nu se vor rezolva problemele decat in iulie 2009. Compania se scuza pentru intarziere, pentru ca au aparut probleme cu proiectarea facuta inainte de 2006 si la momentul executiei au mai aparut si alte probleme, care au prelungit aceste lucrari. Trebuie facuta o reproiectare pe anumite tronsoane. Au mai fost, de asemenea, probleme cu exproprierea terenurilor private. Speram ca acest termen sa fie ultimul, adica iulie 2009”.
Distanta de 140 de kilometri, intre Sibiu si Brasov, este parcursa in mai bine de 3-4 ore pe care sun amplasate nu mai putin de 30 de semafoare care redirectioneaza circulatia de pe o bana pe cealalta, aducandu-i pe soferi in pragul disperarii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.