Caltabossul lui Remes

Caltabossul lui Remes

0 254


Oricat de incitanta a devenit dezlegarea misterului disparitiei Elodiei Ghinescu, parca mai incitant este caltabosul lui Remes, urmarit pas cu pas si filmat din faza de ingrediente pana in faza de mita.


Mai intai a fost socul opiniei publice la auzul vestii ca Remes a primit o masina, tuica si niste caltabosi pentru a facilita un contract. Ulterior s-a auzit de 15.000 de euro, tuica si caltabosi.


Atata timp cat despre cei 15.000 deuro se stie ca Remes a primit un plic, singurele constante ar fi tuica si caltabosii, evaluate cu mare precizie la 500 de euro. Nici nu-i mult, daca ar fi sa ne uitam putin in galantare la preturile produselor naturale, ecologice: ar fi vorba de vreo 3 kile de calbosi si vreo 3 litri de palinca. Si cu siguranta caltabosul lui Remes n-a avut E-uri, altfel raportul de la Parchet ar fi mentionat acest lucru, tinand cont de scrupulozitatea cu care se dezvaluie cum Remes si-a inchis telefonul mobil la intalnirea cu Muresan, cum au scos din incapere telefonul fix, cum a sunat Muresan la nevasta lui Remes sa-si anunte sosirea cu “ploconul” si cum si-au spus “actorii” pe numele conspirative.


Apare un amanunt interesant: daca telefoanele au fost inchise si scoase din incapere, inseamna ca Muresan si Remes au fost inregistrati si filmati cu altceva. Ar fi putut parea o coincidenta, daca personajele ar fi fost filmate intr-o singura incapere, dar a fost filmat si inregistrat tot drumul caltabosului. In plus, daca tot s-a vorbit de o masina si de 15.000 de euro, ce cauta caltabosul la dosar? Pana acum niciun ministru n-a fost arestat pentru?carnati, sorici si alte de-alea. De unde si pana unde? O fi rechizitoriul mai convingator cu 15.500 de euro, din care 500 in natura? Poate. In orice caz, situatia arata ca trebuie definita mai clar ?mita, ?produsele si cantitatile eligibile la incadrarea in aceasta categorie.


Revenind la filmul evenimentelor (film la propriu), modul de lucru denota o urmarire minutioasa. Cu ce scop si de catre cine a fost organizata urmarirea? Si? totusi, cum de stiau Remes si Muresan ca vor fi ascultati?Si daca era atat de evident ca vor fi spionati, de ce nu au renuntat?


Si de ce sutele de milioane primite de unii n-au fost filmate, de ce nu s-au filmat si alte cazuri, de ce nu s-a filmat si drumul termopanelor, de pilda, ca tot a fost Tabacit Nastase pentru ele? O fi caltabosul lui Remes simbolul mitei? Ori o fi fost banuit omul de trafic cu droguri, calbosul cu pricina fiind cu heroina? Mister total.


In plus e nasol ca s-a creat complexul mitei in preparate de porc, cu doua luni inainte de Craciun, cand toti visam sa ne sune cineva la usa, cu cosul cu carnati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.