Calendare bisericesti nesfinte

Calendare bisericesti nesfinte

0 105

Politia a fost sesizata de reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane asupra faptului ca au inceput sa fie comercializate prin anumite locuri publice calendare bisericesti pe 2009 contrafacute. In acest sens, un reprezentant al Patriarhiei declara:
„Orice alte forme de calendare asa-zise bisericesti, comercializate in piete, la standuri si in magazine, reprezinta falsuri.”
Se afirma de catre BOR ca cei care comercializeaza asemenea calendare pacalesc cumparatorii, deoarece contin date eronate, aratandu-se totodata ca cele originale, de procurat de la biserici, manastiri sau standuri ori magazine bisericesti autorizate costa trei lei, in timp ce concurenta le ofera pe cele false si cu greseli doar la un leu.
Da, se poate, asemenea lucruri am auzit ca s-a intamplat si in anii trecuti, cu toate ca este ciudat sa faci greseli cand copiezi. Nu am auzit niciodata ca falsificatorii sa fi mutat principalele sarbatori crestinesti, iar daca sfintisori ca Mamant sau Pafnutie sau Calistopia s-au mutat cumva, nu cred ca-i pasa vreunui crestin ortodox.
Dar daca aceste greseli au fost inspirate din ceruri? Daca, si pe acolo, pe sus, mai au loc alegeri, se schimba guverne, se fac si se desfac diferite coalitii? Mai ales ca, in ultimii ani, nu numai la ortodocsi, ci si la catolici sau protestanti, tot felul de personaje au fost sanctificate, inghesuiala de prin Rai devenind tot mai mare, la fel ca in viata politica de pe pamant.
Pe de alta parte, in actuala criza mondiala, omul cumpara ce gaseste mai ieftin, in cazul nostru multi mireni luand aceste calendare doar orientativ.
Si imi mai amintesc despre lucrurile sfinte ca insusi Mantuitorul a spus ca este un pacat sa fie comercializate. De ce nu le ofera Biserica celor care participa la slujbe in mod gratuit? Asa ar fi frumos si crestinesc si nici nu ar mai fi concurenta de care vad ca se sperie Biserica.
Nu doresc sa indemn sa nu mai cumparati calendare din cele mai scumpe si sa va influentez optiunile, dar ma intreb, eu, pacatosul, de ce este asa de hrapareata Biserica Ortodoxa Romana, prin reprezentantii ei, si folosesc orice prilej pentru a calca preceptul sfant cu interdictia biblica de a se face comert cu lucrurile apartinandu-i si le ia banii naivilor mai rau ca politicienii sau Statul?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.