Cadetii britanici construiesc case tiganilor din Brasov

Cadetii britanici construiesc case tiganilor din Brasov

0 194

Politistii englezi au venit in judetul Brasov pentru a fi de folos unei comunitati indelung defavorizate de-a lungul timpului, atat la nivel local si national, dar si la nivel international: rromii.
Cadetii britanici au venit sa dea o mana de ajutor tiganilor brasoveni construindu-le primul „acoperis” de acest gen din tara. Acestia au ridicat pentru o familie de tigani din Tarlungeni o locuinta.
Un grup de tineri, membri ai Scolii de cadeti din Cleveland, unde sunt inscrisi „elevi politisti” cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani, vor ajuta, timp de o saptamana, familii defavorizate.
Opt voluntari, insotiti de un coordonator de grup, vor ajunge in Romania sambata, pe 29 august. Proiectul, care a fost lansat in 2005, se desfasoara anual si este realizat in colaborare cu Fundatia pentru Asistenta Sociala si Tineret, prin sprijinul unei organizatii caritabile britanice, Newcastle Police Charity for Romanian Children.
Primarul Kiss Iosif a precizat, pentru „Adevarul de Seara”, ca nu este prima actiune de acest fel, iar Primaria Tarlungeni le pune voluntarilor la dispozitie terenul si materialul lemnos.
„In fiecare an reusim sa construim o casa din barne de lemn, pe parcursul unei saptamani”, povesteste comandantul adjunct al Scolii de cadeti din Cleveland, locotenent colonel Tony Parker.
„Este o experienta extraordinara pentru cadetii nostri, care, pe langa munca efectiva, au trebuit sa stranga donatii de 500 de lire sterline de persoana, pentru a-si finanta vizita in Romania”, a declarat reprezentantul britanic, citat de aceeasi sursa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.