Burse gratuite in strainatate pentru anul universitar 2008-2009

Burse gratuite in strainatate pentru anul universitar 2008-2009

0 95

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, prin Centrul National pentru Burse de Studii (CNBSS) in Strainatate, a lansat oferta de burse pentru anul? universitar 2008 – 2009. Oferta contine burse pentru stagii de studii universitare si postuniversitare in strainatate si burse de studii sau cercetare acordate in baza documentelor de colaborare bilaterala sau oferite in mod unilateral de alte state.


Bursele din prima categorie sunt atribuite pentru stagii de studii universitare, postuniversitare, stagii de cercetare/specializare postuniversitara si postdoctorala in strainatate cu durata de 2-10 luni, in limita a 600 de luni de bursa intr-un an universitar acordate fractionat candidatilor eligibili, in functie de solicitarile acestora. Participarea la concursul national are ca scop obtinerea unei finantari din partea statului roman pentru efectuarea stagiului de studii sau de cercetare in strainatate la universitatile la care au fost acceptati in urma demersurilor personale.


Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, prin CNBSS, asigura cheltuielile de transport international pana la locul de stagiu si retur, o singura data in perioada stagiului, precum si cheltuielile de intretinere a bursierului in strainatate, prin bursa cu un cuantum lunar de pana la 1000 de dolari USD, in functie de cheltuielile estimate de institutia primitoare si de cuantumul pe tari aprobat prin ordin de ministru.


?


Calendarul concursului


Calendarul desfasurarii concursului national are urmatoarea configuratie: 21 martie 2008 – termenul limita pentru depunerea dosarului de candidatura, 24 martie – 18 aprilie: verificarea administrativa a dosarelor, 21 aprilie – 30 mai: evaluarea candidaturilor, 02 – 13 iunie: selectia candidaturilor si afisarea rezultatelor, 16 – 18 iunie: depunerea contestatiilor, 19 iunie – 2 iulie: solutionarea contestatiilor si afisarea rezultatelor finale.


Bursele din a doua categorie sunt atribuite pentru stagii de studii universitare, postuniversitare, stagii de cercetare/specializare postuniversitara si postdoctorala? sau studii complete universitare, de masterat sau doctorat, in strainatate, conform ofertelor valabile pentru anul universitar 2008 – 2009.


Candidatii depun un dosar de candidatura la Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate, urmand sa fie acceptati sau nu de partea externa, ulterior castigarii concursului national. MECT, prin CNBSS, asigura transportul international din Bucuresti pana la locul de stagiu si retur, o singura data pe an universitar, si burse in valuta in functie de cuantumul pe tari aprobat prin ordin al ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, suplimentare fata de bursele finantate de guvernul tarii primitoare. Tara primitoare poate acoperi cheltuielile de scolarizare, de intretinere in strainatate, asistenta medicala in caz de urgenta si transport intern.


Calendarele desfasurarii concursurilor nationale pentru bursele de studii sau cercetare acordate in baza documentelor de colaborare bilaterala sau oferite in mod unilateral vor fi stabilite de Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate, in functie de termenele limita de transmitere a dosarelor de candidatura catre partea externa si vor fi anuntate pe site-ul http://www.roburse.ro/.


?


Tarile cu care Romania are incheiate acorduri de colaborare bilaterala, in domeniul burselor de studii sau cercetare sunt urmatoarele: Azerbaidjan, Armenia, Belgia (pentru partea valona), Grecia (oferta City College si a Universitatii Sheffield), Italia, Luxemburg, Nigeria, Norvegia, Polonia, Pakistan si Siria).


Cei interesati pot obtine informatii despre continutul dosarului de candidatura? sau oferta completa de burse accesand site-ul CNBSS, http://www.roburse.ro/, sau adresandu-se direct Centrului (telefon:? 021/310.19.05,?? 021/314.24.40; fax: 021/310.19.05,? 021/310.22.17) e-mail: burse@roburse.ro.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.