Bulai de la USR-PLUS și ”afacerea” baloane și sticlă

Bulai de la USR-PLUS și ”afacerea” baloane și sticlă

0 407

Ar fi fost f bine dacă votanții cascau bine ochii la competențele, carierele și practica pe care o au cei de pe listele de votare. Iată un exemplu despre care se poate spune ca este toba de carte și fara nici o cariera publica (ca secreta inca nu se cunoaste). Cea mai vasta experienta o are ca  cerșetor (trăind din mila trecătorilor) în balciurile și pe străzile din Norvegia, după cum declara  însuși președintele Comisiei de cultura din Camera deputaților. 

Citiți articolul publicat despre el, numai 20% să fie adevărat și deja este o rușine pentru deputați. Citiți si biografia si CV d-lui deputat.
Dreapta-i vorba românească: unde-i scoala multă este și prostie multă. 

EXCLUSIV  Bulai de la USR-PLUS și ”afacerea” baloane și sticlă. Fără prea mulți bani, dar cu apartament în Norvegia

Deputatul Iulian Bulai (Președintele Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă din Camera Deputaților) de la USR-PLUS se ocupă de cultura României, fără însă a avea nicio carieră.
Omul din Parlament căruia i-a fost încredințată cultura nu are nicio carieră și aproape nimic de-a face cu acest domeniu.
Consultându-i CV, am văzut că a făcut foarte multe stagii la diferite ambasade (stagii care nu sunt plătite).
Mai exact, Iulian Bulai, în vârstă de 33 ani, a sărit din funcția de stagiar în cea de politician.
În 2016 a fost membru al Biroului de Presă și Comunicare, stagiar, Delegația UE în Rep. Capului Verde, Praia.
În 2015 a fost asistentul ofițerului de presă, stagiar, Delegația UE în Islanda, Reykjavik.
În 2013, a fost asistentul atașatului cultural, stagiar, Ambasada României în Republica Populară Chineză.
În 2012 a fost asistentul secretarului politic, stagiar, Ambasada României în Regatul Norvegiei.

De lucrat pe bani, conform CV-ului său, vedem că în 2014 a fost traducător, la fel și în 2013. Cam asta-i tot.
O mulțime de studii și puțini ani de muncă plătită. Cu toate acestea, și-a cumpărat apartament în Norvegia. Conform declarației sale de avere, de pe urma închirierii acestuia, anul trecut a încasat 31.143 euro. Apartamentul l-a cumpărat în 2015 când, conform CV-ului său, era stagiar.
Mai deține și niște statui în valoare totală de circa 16.500 euro. Mai are și două case în Tămășeni, județul Neamț, despre care spune că vor deveni muzeu. 
În 2016, deputatul USR a câștigat doar 340 de euro din câteva traduceri.

Ca stagiar nu ești plătit

 Ambasada României în R.P. Chineză, de exemplu, oferă studenţilor, masteranzilor şi absolvenţilor aflaţi la început de carieră, oportunitatea de a efectua un stagiu de practică în domeniul relaţiilor internaţionale. Fiecare stagiar își desfăşoară activitatea în cadrul Ambasadei, sub îndrumarea unui diplomat, desemnat drept conducător de stagiu. Responsabilitățile stagiarului se stabilesc de comun acord cu conducătorul de stagiu sub îndrumarea șefului de misiune, în funcţie de proiectul propus de stagiar şi de necesităţile Ambasadei. 
Durata minimă a stagiului este de minim 3 luni și maxim 6, stagiul de practica desfăşurându-se în condiții de voluntariat. 

Dar totuși, ce experiență profesională are Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă din Camera Deputaților?

 O spune chiar el. A făcut bani ”din adunat sticle, dar mai ales din împletit baloane pe strada principală şi prin bâlciuri”.
Apoi, între 2003 şi 2007, a călătorit în Scandinavia în fiecare vară. ”Făceam baloane pe stradă. Aşa reuşeam să îmi cumpăr cărţi şi să îmi susţin călătoriile prin Europa”.
În 2008 am fost admis la o şcoală de arte privată în Oslo. Eram admis fără să am posibilitatea de a putea să plătesc taxa şcolară de aproximativ 10.000 de euro pe an. Pentru că am fost înzestrat cu darul sculpturii, mi-am confecţionat mască şi un costum impecabil înfăţişându-l pe Henrik Ibsen şi în cursul a două luni de “performance” pe stradă am reuşit să adun aceşti bani plus banii de care aveam nevoie pentru întreţinere”.
 Prin 2009, a fost încadrat cu jumătate de normă ca administrator şi clopotar la o biserică luterană.
Abia prin 2015 a lucrat pentru Colegiul Universitar din Oslo, unde a tradus textele din norvegiană-română, română-norvegiană necesare primului examen autorizat pentru interpreţi de norvegiană-română.  
Și apoi, după câteva traduceri, câteva sculpturi, câteva baloane făcute pe stradă și adunat sticle, iată-l în politica mare administrând cultura românească!
Fără carieră, fără un loc de muncă stabil, Iulian Bulai a reușit să aibă și apartament în Norvegia, și să fie parlamentar. 

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.