Bugetului anului 2010 la dospit!

Bugetului anului 2010 la dospit!

0 56

Prezenta FMI si conditionarile urmatoarei transe de imprumut a produs o mica schimbare in discursul electoral. Duminica, atat liderul social-democrat Mircea Geoana cat si Theodor Stolojan au abordat tema Bugetului pentru anul 2010.

PSD va propune majoritatii parlamentare sa lucreze impreuna la Bugetul pe 2010
Liderul social-democrat Mircea Geoana a anuntat, duminica, ca intentioneaza sa propuna majoritatii de 65% din Parlament sa lucreze impreuna la bugetul pentru anul urmator, anunta NewsIn.
„In ultimii cinci ani, au fost la guvernare PNL, PD-L, UDMR si, in ultimele noua luni si PSD. De aceea vreau sa fac un apel ca discutarea si aprobarea bugetului sa fie scoasa in afara competitiei electorale prezidentiale. Si noi am avut o vina si altii au avut o vina si vreau sa propun majoritatii parlamentare de 65 la suta sa lucreze impreuna Bugetul pe 2010”, a afirmat Mircea Geoana.

Theodor Stolojan: Bugetul pe 2010 e gata si poate fi trecut prin Parlament
Bugetul pentru anul 2010 este gata, iar dupa votul de investitura al Cabinetului Croitoru, va fi supus aprobarii in Parlament, a declarat, duminica, prim-vicepreºedintele PDL Theodor Stolojan, la un miting electoral de sustinere a candidaturii lui Traian Basescu, la Bacau.
„Bugetul este gata. El corespunde acordurilor stabilite cu FMI, este facut de Guvernul Emil Boc si poate fi trecut prin Parlament dupa votul de investitura al Cabinetului Croitoru. Este o conditie esentiala pentru a primi ºi ultima tranºa de bani”, a afirmat Theodor Stolojan.
Intrebat daca le va propune parlamentarilor un compromis pentru a sustine proiectul de buget in Parlament, Theodor Stolojan a negat, sustinand ca va supune aprobarii proiectul de buget conform regulamentului.

Oricum cele trei organisme internationale, BM, FMI si CE, vor trebui sa fie foarte atente, „la noi ca nimenea”, cu atatea moase s-ar putea ca Romania sa ramana fara buget. Si, dupa practica ultimelor saptamani, nu este exclus ca Romania sa fie mai bogata si sa faca saltul de la nici un buget la doua bugete, unul al celor cu 65% si altul al portocaliilor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.