Brosuri cu subiectele de bacalaureat pentru elevi

Brosuri cu subiectele de bacalaureat pentru elevi

0 217


Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, a declarat ca ministerul pe care il conduce va trimite scolilor brosuri gratuite cu subiectele pentru bacalaureat.


Hardau a spus ca brosurile vor fi trimise dupa ce vor fi postate pe Internet. Ministrul ?spune ca si subiectele de la testele nationale vor fi publicate pe Internet, dar mai tarziu, pentru a nu distrage atentia elevilor care acum trebuie sa se concentreze sa invete.


In data de 15 februarie, la o luna de la publicarea subiectelor pe pe site-ul MEC, acestea vor fi publicate in brosuri si distribuite in mod gratuit scolilor. Astfel, timp de o luna, reprezentantii Ministerului Educatiei vor putea corecta eventualele greseli aparute in redactarea subiectelor.


Saptamana viitoare, variantele subiectelor de la bacalaureat vor fi publicate pe pagina electronica a ministerului, urmand ca, inainte de examen, sa fie trasa la sorti, pentru fiecare materie, una dintre variante. Ministerul Educatiei a elaborat 12.000 de subiecte pentru toate materiile.


?


Elevii vor realiza dificultatea subiectelor


Hardau spune ca elevii vor putea aprecia dificultatea subiectelor inainte de bacalaureat.


Modul de abordare a materiei de la bacalaureat nu se va schimba prin publicarea subiectelor pe internet, doar ca de acum incolo elevii vor realiza dificultatea subiectului. „Daca profesorii pregatesc toata materia la clase, atunci au parcurs toate subiectele. Nu e nevoie de un mod de pregatire special”, apreciaza minsitrul. Elevii vor putea aprecia gradul de dificultate al subiectelor dar si cat de bine sunt pregatiti, iar astfel va disparea sentimentul de nesiguranta.


In ceea ce priveste continutul subiectelor de la bacalauretul din 2007, elevii trebuie sa se astepte la subiecte grupate in functie de dificultate.


„Se poate obtine si nota cinci si nota zece, iar notele de cinci si sase sunt mai usor de obtinut”, spune ministrul. Acesta a explicat ca subiectele sunt astfel concepute incat unele sa fie accesibile pentru marea masa a elevilor, unele de nivel mediu si unele pentru varfuri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.