Britanicii recomanda Poiana Brasov

Britanicii recomanda Poiana Brasov

0 147

Putini isi mai amintesc de turistii britanici care preferau, cu cateva decenii in urma, Poiana Brasov. Iata ca ceva s-a schimbat dupa ce ani de-a randul englezii nu au mai optat pentru perla turismului montan romanesc.
Publicatia britanica Daily Mail a prezentat statiunea romaneascã Poiana Brasov ca fiind cea mai indicata destinatie pentru turistii interesati de schi. Jurnalistii din Marea Britanie, ca toti britanicii care se respecta, s-au ghidat mai ales dupa raportul dintre oferta si pret. Ei spun ca Poiana Brasov ofera un pachet de servicii complet pentru schiori, pentru care trebuie sa plateasca doar 196,75 lire pe saptamana, in ciuda faptului ca preturile au crescut si cresc in toata lumea.
In clasamentul efectuat de Post Office si preluat de ziarul Daily Mail pe locul doi se afla statiunea Borovet, din Bulgaria, iar pe ultimele locuri, tot in baza raportului oferta si pret, se afla statiunile Banff, din Canada, cu 426,09 lire pe sejur si Verbier, din Elvetia, cu un pret de 422,21 lire pe saptamana.
Este drept, recomandarea Poienii Brasov se adreseaza probabil britanicilor de rand, cei care isi castiga trudind banii si de aceea nici nu sunt prea pretentiosi. De fapt, Romania, la munte sau la mare, a avut intotdeauna parte de asemenea turisti, si asta pentru ca infrastructura – si cea de transport, cat si baza turistica – a fost si este in suferinta, in ultimul timp facandu-se tot mai putin in indreptarea situatiei, cu totii, in acest domeniu, alergand disperati dupa un castig cat mai mare si cat mai rapid. Sa speram ca va sosi curand si clipa cand romanii vor avea la carma turismului un ministru constient, care va sti sa foloseasca banii pe fapte si nu pe vorbe.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.