Brasovul se imprumuta… din nou!

Brasovul se imprumuta… din nou!

0 368

Un nou imprumut public se intrevede la orizonturile Brasovului. Municipalitatea, in fapt, conducerea acesteia doreste sa imprumute alte 30 de milioane de euro, pentru realizarea unor investitii in Brasov. Obiectivele prioritare de investitii vizate pentru acest an si care sunt incluse in Programul de dezvoltare „Agenda Locala 21” se numara ocolitoarea mare a municipiului, reabilitarea trotuarelor, constructia unor noi spatii de invatamant si crese, precum si modernizarea Salii Sporturilor, a partiilor de schi si realizarea unui Spital Universitar. Astfel, conducerea Primariei Brasov a programat pentru 17 ianuarie initierea procedurii de negociere privind accesarea unei noi linii de finantare in valoare de 30 milioane de euro. Proiectul a fost demarat anul trecut. Potrivt datelor Serviciului Buget din Primaria Brasov, in 2006 capacitatea de imprumut a municipiului, echivalenta a 20% din veniturile proprii si cote defalcate, era de 44 milioane de lei, iar gradul de indatorare de 0,87%. In acest an, in proiectul de buget pentru 2007, a fost propusa o capacitate de imprumut de 30%, reprezentand 75,4 milioane de lei. Gradul de indatorare va fi de 2,56%.


?


Acces doar pentru cei cu bonitate


?


Edilii au invitat societatile bancare interesate sa depuna oferte in scopul atribuirii contractului de finantare. Durata contractului va fi de 20 ani de la data semnarii. Vor fi excluse societatile aflate in faliment sau in procedura de lichidare si cele care au datorii la bugetul local sau de stat. Printre criteriile de selectie se numara si unul privind incheierea in perioada 2004-2006 a cel putin trei contracte cu autoritati publice locale, solicitandu-se experienta ofertantului in creditarea autoritatilor publice locale, avizate de comisia de specialitate din Ministerul Finantelor Publice.


Pe de alta parte, au fost solicitate recomandarile autoritatilor publice locale cu care ofertantul a incheiat contracte, iar cifra medie de afaceri in anii 2003, 2004 si 2005 trebuie sa aiba o valoare minima de 90 milioane de euro.


Amintim faptul ca, anul trecut, municipalitatea a perfectat alte doua mari contracte de imprumut, pentru asfaltarea arterelor principale ale municpiului, credit in valoare de 15 milioane de euro si pentru improspatarea parcului auto al Regiei Autonome de Transport in comun – in valoare de 15 milioane de euro.


?


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.