Brașovul este pe locul al patrulea pe ţară la numărul de salariați

Brașovul este pe locul al patrulea pe ţară la numărul de salariați

0 196

La Brașov Salariul mediu nominal net a fost în iunie 2018 de 2.687 de lei în creștere față de luna precedentă cu 103 lei. Avem cu aproape 4% mai mulți angajați decât anul trecut dar când vine vorba de salarii nu ne putem lăuda cu cele mai mari salarii din țară

Județul Brașov este detronat doar de municipiul București și de județele Timiș și Cluj. Avem cu aproape 4% mai mulți angajați decât anul trecut dar când vine vorba de salarii nu ne putem lăuda cu cele mai mari salarii din țară.
Datele statistice arată că la sfârșitul lunii iunie la Brașov erau înregistraţi 189.000 de salariați în creștere ușoară față de luna anterioară și cu aproape 7000 de persoane față de aceeași perioadă a anului trecut.

În cadrul Regiunii Centru, comparativ cu luna iunie a anului 2017, cea mai accentuată creștere a efectivului de salariați a fost la Brașov cu 3.8 % iar cea mai mică s/a înregistrat în Covasna cu 2.4 %, spune Mihaela Pâtea, director executiv adjunct DJS Brașov.
În ceea ce privește câștigul salarial Brașovul nu mai ocupă primele locuri la nivel național.
Salariul mediu nominal net a fost în iunie 2018 de 2.687 de lei în creștere față de luna precedentă cu 103 lei și mai mare cu aproape 11% comparativ cu luna corespunzătoare a anului anterior. Câștiguri salariale peste media județeului s-au înregistrat în industrie și construcții însă în servicii, agricultură, silvicultură și pescuit salariile sunt mult mai mici decât în alte județe.

În clasamentul naţional al judeţelor României, judeţul Braşov ocupă: locul al 6-lea după câştigul salarial mediu net pe total economie, locul al 18-lea după câştigul salarial mediu net în agricultură; locul al 3-lea după câştigul salarial mediu net în industrie şi construcţii şi locul al 12-lea după câştigul salarial mediu net în servicii şi comerţ.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.