Brasovul este DISPONIBIL pe Google Street View

Brasovul este DISPONIBIL pe Google Street View

0 88

Brasovul poate fi vazut acum, pe internet, datorita optiunii „street view” lansata de Google si in Romania.
Aceasta functie este disponibila in opt orase din tara noastra: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Sibiu, Timisoara, Oradea si Arad, in statiunile de pe Valea Prahovei si litoralul Marii Negre.
De ieri noapte, orele 3.00, cei interesati pot accesa Street View pentru a vedea imagini din cele mai importante localitati din Romania.
„Serviciul va ajuta sa vedeti orasul si apoi poate va veti decide sa-l vizitati. Cat despre probleme de confidentialitate trebuie sa mentionez ca fetele si numerele de la masini au fost estompate”, a declarat Dan Bulucea, directorul general Google Romania.
Imaginile care se pot vedea in Romania au fost colectate in anii 2008 si 2009, acesta fiind un alt aspect al confidentialitatii – nimic nu se face in timp real, au mai anuntat oficialii Google.
Serviciul poate fi accesat prin intermediul portalului Google Maps sau a aplicatiei Google Earth.
Google a inceput de anul trecut cartografierea digitala a Romaniei, oferind utilizatorilor Google Maps posibilitatea de a crea si edita singuri harti detaliate la nivel de strada ale oraselor din Romania.
In prezent biroul din Romania are doar doi angajati, pana la finele anului urmand sa apara si cel de-al treilea, iar pana la sfarsitul lui 2011, vor mai veni inca sapte sau opt persoane.
Acesta a declarat ca „vrem sa facem Romania cat mai vizibila in lume”.
In total, serviciul Street View din Romania acopera peste 6.000 de km.
Serviciul Street View a fost lansat in urma cu trei ani, pentru prima data in SUA. Romania este a 27-a tara in care Google lanseaza acest serviciu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.