Brasovul are in jur de 250 de copii ai strazii

Brasovul are in jur de 250 de copii ai strazii

0 231

Nu de putine ori ni se intampla ca, atunci cand oprim masina intr-o intersectie, sa fim asaltati de copii, mai mari sau mai mici, care se-apuca sa spele parbrizul masinii. Sa nu mai vorbesc de cersetorii pe care-i intalnesti la tot pasul, la iesirea de la biserica, in mijloacele de transport in comun, la usile institutiilor publice sau chiar a firmelor private. V-ati intrebat vreodata cam care este numarul acestor persoane, cunoscute sub denumirea de „copiii strazii”?.


Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov a avut grija sa ne prezinte un bilant referitor la situatia acestor copii in 2006. Situatia nu este ingrijoratoare fata de cea din 2005, dar nici foarte roz, numarul copiilor pastrandu-se relativ constant.


Astfel, potrivit bilantului DGASPC, anul trecut, 214 copii brasoveni s-au aflat pe strazile Brasovului la cersit, activitate dupa care se intorceau acasa, deci aveau o familie. Dintre acestia, 129 beneficiaza de servicii, centru de zi sau de noapte.


Alti 37 de copii traiesc in strada fara familie, din care 31 beneficiaza de adapost de zi sau de noapte, sau centru de primire in regim de urgenta, iar 8 copii au parasit strada.


Iar impreuna cu familia, anul trecut, s-au aflat in strada 8 copii, din care 4 beneficiaza de servicii, adapost de zi sau de noapte.


?


Chiar daca numarul acestora nu a crescut comparativ cu 2005, autoritatile incearca sa se ajunga la o diminuare sensibila fenomenului. In acest sens, in 2006 Directia pentru Protectia Copilului Brasov a demarat o campanie de sensibilizare a cetatenilor, in sensul de a nu mai dat bani copiilor care cersesc pe strada, in acest proiect fiind angrenati reprezentanti ai politiei si elevi din liceele brasovene.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.